LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodna studentska konferencija

K(r)onferencija: predstavite svoja najnovija istraživanja kolegama i akademskoj zajednici

Sažetak svojega rada možete poslati najkasnije do 24. travnja, a prijaviti možete najviše jedan samostalan rad ili jedan rad u koautorstvu.

Sažetak svojega rada možete poslati najkasnije do 24. travnja, a prijaviti možete najviše jedan samostalan rad ili jedan rad u koautorstvu.

Od 22. do 23. svibnja 2020. godine održat će se Druga međunarodna studentska K(r)onferencija pod temom Onkraj silaba: interdisciplinarni pogled na kroatistiku. Održat će se na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a upravo joj vi možete doprinijeti svojim radom.

Ideja je K(r)onferencije uspostaviti međunarodnu platformu za studente kako bi mogli dijeliti ideje, znanje i iskustvo u polju filologije i ostalih humanističkih i društvenih znanosti. Studenti raznih zemalja moći će predstaviti svoja najnovija istraživanja kolegama i akademskoj zajednici.

Ovom temom žele propitati odnos kroatistike i slavistike s ostalim filologijama i humanističkim znanostima te studentima omogućiti da svojim interdisciplinarnim, metadisciplinarnim i postdisciplinarnim pogledima pridonesu temama o kojima nisu imali priliku slušati na kolegijima propisanim silabima, a detaljan popis možete pronaći ovdje.

Potiču vas da se pri vlastitom istraživanju okušate u primjeni: 

  • individualnih i/ili novih pristupa književnim i filološkim problemima, kao što su: emocionalni obrat, povezivanje humanističkih i nehumanističkih disciplina, pomna čitanja tekstova, miješanje različitih tipova diskursa potrebnih za izricanje različitih perspektiva i sve ono što ste htjeli, a niste smjeli
  • odbačenih pristupa koje i dalje smatrate korisnima
  • navedenih pristupa pri analizi pristupa samih.

– Pozivamo sve zainteresirane da se prijave iz više razloga. Prvo, odlična je prilika za izlaganje samostalnoga rada, a i uvijek je korisno stjecati vještine izlaganja pred većom skupinom ljudi, pogotovo na  fakultetu. Mislim da ne možete ništa izgubiti ako se prijavite, a dobiti možete stvarno puno. – otkrila nam je Ines, jedna od organizatorica.

Sažetak svojega rada, do 500 riječi, možete poslati na kronferencija@gmail.com do 24. travnja 2020. O izboru ćete biti obaviješteni do 26. travnja 2020, a rok za registraciju, odnosno potvrdu dolaska na K(r)onferenciju je 30. travnja 2020.

Jedna osoba može prijaviti najviše jedan samostalan rad ili jedan rad u koautorstvu, dok najviše dva autora mogu prijaviti rad u koautorstvu. Radovi moraju biti napisani i predstavljeni na nekom južnoslavenskome ili engleskom jeziku. Predviđeno je vrijeme za prezentaciju 15 minuta.

FOTO: FACEBOOK