LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Fakultet strojarstva i brodogradnje

Još jedan Fakultet najavio promjene u ljetnom semestru: tjedno opterećenje povećava se za 33 posto

Temeljem mjera, kako obavještava Uprava FSB-a, predviđeno je da sva predavanja i vježbe završe ranije, odnosno 8. svibnja.

Temeljem mjera, kako obavještava Uprava FSB-a, predviđeno je da sva predavanja i vježbe završe ranije, odnosno 8. svibnja.

U narednom periodu slijedi sanacija čak 23 zgrade fakulteta za zagrebačkom području.

Kao što smo ranije pisali, Filozofski fakultet u ljetnom semestru planira organizirati nastavu putem online platformi. Građevinski fakultet se odlučio za hibridno izvođenje nastave, a sada je poznat i način na koji će studenti Fakulteta strojarstva i brodogradnja slušati predavanja i vježbe.

Kako stoji u priopćenju kojeg su dobili studenti FSB-a, uvode se nove mjere te će veći dio nastave biti održan prije nego se javi potreba za iseljenjem iz prostora Fakulteta. 

Ljetni semestar na FSB-u kreće 27. veljače, a ne 6. ožujka kako je prvotno bilo planirano. Također, studenti će predavanje i vježbe odrađivati i subotom (predviđeno je ukupno šest radnih subota).

Druga mjera tiče se povećanja tjednog opterećenja nastave. Konkretno, satnica će se povećati za 33 posto - školski sat će, umjesto standardnih 45 minuta, u ljetnom semestru trajati 60 minuta, a reducirat će se i broj pauza. Ako studenti primjerice imaju dva sata predavanja, tada nastava traje 120 minuta uz 15 minuta pauze (60+15+60). 

Temeljem mjera, kako obavještava Uprava FSB-a, predviđeno je da sva predavanja i vježbe završe ranije, odnosno 8. svibnja. Potreba za online nastavom, prema predviđanju Uprave, javit će se 22. travnja. Dakle, studenti će posljednjih dva tjedna ljetnog semestra provesti u online okruženju, no kolokviji će biti održani u fizičkom obliku.



 
FOTO: GOOGLEMAPS/SCREENSHOT