LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentsko natjecanje

Još nekoliko dana traju prijave na Pokretač

Za prijave na studentsko natjecanje Pokretač preostalo je još nekoliko dana. To je još uvijek dovoljno vremena da razradiš svoj poslovni model u jednoj od zadanih kategorija.

Za prijave na studentsko natjecanje Pokretač preostalo je još nekoliko dana. To je još uvijek dovoljno vremena da razradiš svoj poslovni model u jednoj od zadanih kategorija.

Još malo pa nestalo! Za prijave na studentsko natjecanje Pokretač preostalo je još nekoliko dana. No ne brini, to je još uvijek dovoljno vremena da razradiš svoj poslovni model u jednoj od kategorija i prijaviš svoju ideju na natječaj. Ako bude odabrana, morat ćeš je i predstaviti žiriju u Zagrebu, no o tom potom, najprije je važno prijaviti svoje rješenje. Nikad nije kasno, zapravo – bit će za 9 dana. Stoga se podsjetimo u kojim kategorijama možeš konkurirati. 

Primjećuješ da je u svijetu sve više bolesti i razmišljaš kako stati tome na kraj? Zaključuješ kako je bolja organiziranost ključ napretka zdravstvenog sustava ili imaš savršenu ideju kako zdravstvo učiniti boljim – onda je za tebe idealna kategorija zdravstvo. Stavi ideju na papir, a pomoći u tome može ti strategija Bussines Model Canvas, i pošalji ju na natjecanje.

Možda je studentima najbliskija kategorija obrazovanje jer se i sami nalaze u tom sustavu. U tom slučaju sigurno imaš ideju kako unaprijediti obrazovni sustav. Dobro se samo prisjeti što ti smeta na fakultetu i imaš rješenje, a sigurno si sto puta izgovorio/la ja bih to ovako ili da se mene pita… – a pita te se! Zato još nije kasno da prijaviš svoje rješenje.

Srce ti se slama kad vidiš kontejnere pune hrane i misliš kako bi se dobro mogle očuvati velike količine hrane tako da nitko ne bude gladan? Očito ti leži kategorija Očuvanje dostatnosti hrane i vode – proizvodnja.

Još otkad si učio gradivo iz povijesti o Trojanskom ratu pitao si se kako osigurati sigurnost ljudi u cijelom svijetu? Kako postići mir i sigurnost u svijetu? To je pitanje upućeno tebi, odgovori nam slanjem svojeg rješenja.

Ako se ne prepoznaješ u nekoj od navedenih kategorija, možda će te zanimati posljednja kategorija – ekonomija. Kako postići jednakost u svijetu, premostiti jaz između bogatih i siromašnih? Na ta i druga pitanja odgovori svojim inovativnim modelom.

Sve dodatne informacije možeš pronaći na stranici SIK-a. Prilika za osvojiti robota i/ili novčane nagrade u ukupnom iznosu od 9 tisuća kuna kao i za pridonijeti svijetu čeka te do 15. svibnja.