LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt Centra za razvoj mladih

JOB4ME radionica: Nauči sve o volonterskim pravima i funkcioniranju neprofitnih organizacija

Saznaj kako funkcioniraju udruge, koje su obveze članova i ovlaštenih osoba, kako napisati i provoditi projekte te mnoštvo drugih korisnih informacija na CERM-ovoj besplatnoj radionici. Svi sudionici dobivaju certifikat o sudjelovanju.

Saznaj kako funkcioniraju udruge, koje su obveze članova i ovlaštenih osoba, kako napisati i provoditi projekte te mnoštvo drugih korisnih informacija na CERM-ovoj besplatnoj radionici. Svi sudionici dobivaju certifikat o sudjelovanju.

Centar za razvoj mladih (CERM) nastavlja s organizacijom aktivnosti u sklopu projekta JOB4ME 2.0 volontiranjem do posla. Projekt ima dugoročne ciljeve koji obuhvaćaju edukaciju mladih, uključivanje u rad neprofitnih organizacija, promociju volonterske prakse, te naprednu organizaciju volonterskog rada. Također, doprinosi unaprjeđenju raznih oblika volonterske prakse, čime mladi dobivaju dodatne resurse i znanja koja nisu obuhvaćena formalnim obrazovnim programima.

Udruga CERM u suradnji sa Ženskom sobom organizira radionicu posvećenu volontiranju pod nazivom Volonterska prava i pogodnosti volontera u neprofitnim organizacijama. Ova interaktivna radionica pružit će vrijedne informacije i alate kako bi mladi građani, budući volonteri, unaprijedili svoje vještine i razumijevanje neprofitnog sektora. Učit će se kako funkcioniraju udruge, koje su obveze članova i ovlaštenih osoba, na koji način se osiguravaju financijska sredstva za provovđenje programa, kako napisati i provoditi projekte te uspješno izvještavati o projektnim aktivnostima.

Radionica je namijenjena svima koji razmišljaju o volontiranju ili već sudjeluju u volonterskim aktivnostima. Tijekom ovog predavanja, sudionici će naučiti o svojim pravima kao volonteri te o različitim pogodnostima koje mogu očekivati tijekom volontiranja. Teme će uključivati pravni okvir volontiranja, osiguranje, obveze organizatora te moguće beneficije za volontere.

Ujedno, drugi dio radionice odnosit će se na dobre prakse u suzbijanju elektroničkog nasiljaSudionici će imati priliku prepoznati znakove cyber bullyiga te razumjeti posljedice koje takvo ponašanje može imati na pojedinca i zajednicu. Cilj je osnažiti sudionike za borbu protiv elektroničkog nasilja te aktivno uključivanje za stvaranje sigurnijeg i poštovanjem ispunjenog online prostora za sve korisnike. Na radionici ćete moži saznati kako organizatori volontiranja mogu pružiti podršku volonterima koji se suočavaju s elektroničkim nasiljem te na koji način stvoriti sigurno i poticajno online okruženje za sve sudionike volonterskih programa.

Radionica će se održati uživo ili online, ovisno o interesu sudionika 27. ožujka 2024. godine od 15 do 16 sati. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a svi sudionici će dobiti certifikat o sudjelovanju. Prijaviti se možeš do 26.ožujka 2024. godine isključivo putem e-maila info@cerm.hr.

Članak je nastao u sklopu projekta JOB4ME 2.0 – volontiranjem do posla, a za sadržaj je odgovoran isključivo Centar za razvoj mladih. Projekt provodi CERM u partnerstvu s Gradom Glinom, Gradom Hrvatska Kostajnica i s udrugom Ženska soba te uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
FOTO: CERM