LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt Centra za razvoj mladih

JOB4ME radionica: Nauči sve o volonterskim pravima i funkcioniranju neprofitnih organizacija

Saznaj kako funkcioniraju udruge, koje su obveze članova i ovlaštenih osoba, kako napisati i provoditi projekte te mnoštvo drugih korisnih informacija na CERM-ovoj besplatnoj radionici. Svi sudionici dobivaju certifikat o sudjelovanju.

Saznaj kako funkcioniraju udruge, koje su obveze članova i ovlaštenih osoba, kako napisati i provoditi projekte te mnoštvo drugih korisnih informacija na CERM-ovoj besplatnoj radionici. Svi sudionici dobivaju certifikat o sudjelovanju.

Centar za razvoj mladih (CERM) nastavlja s organizacijom aktivnosti u sklopu projekta JOB4ME 2.0 volontiranjem do posla. Projekt ima dugoročne ciljeve koji obuhvaćaju edukaciju mladih, uključivanje u rad neprofitnih organizacija, promociju volonterske prakse, te naprednu organizaciju volonterskog rada. Također, doprinosi unaprjeđenju raznih oblika volonterske prakse, čime mladi dobivaju dodatne resurse i znanja koja nisu obuhvaćena formalnim obrazovnim programima.

Udruga CERM u suradnji sa Ženskom sobom organizira radionicu posvećenu volontiranju pod nazivom Volonterska prava i pogodnosti volontera u neprofitnim organizacijama. Ova interaktivna radionica pružit će vrijedne informacije i alate kako bi mladi građani, budući volonteri, unaprijedili svoje vještine i razumijevanje neprofitnog sektora. Učit će se kako funkcioniraju udruge, koje su obveze članova i ovlaštenih osoba, na koji način se osiguravaju financijska sredstva za provovđenje programa, kako napisati i provoditi projekte te uspješno izvještavati o projektnim aktivnostima.

Naučite pisati sažete projektne prijedloge na radionici u Splitu



Radionica je namijenjena svima koji razmišljaju o volontiranju ili već sudjeluju u volonterskim aktivnostima. Tijekom ovog predavanja, sudionici će naučiti o svojim pravima kao volonteri te o različitim pogodnostima koje mogu očekivati tijekom volontiranja. Teme će uključivati pravni okvir volontiranja, osiguranje, obveze organizatora te moguće beneficije za volontere.

Osobni razvoj u fokusu


Ujedno, drugi dio radionice odnosit će se na dobre prakse u suzbijanju elektroničkog nasiljaSudionici će imati priliku prepoznati znakove cyber bullyiga te razumjeti posljedice koje takvo ponašanje može imati na pojedinca i zajednicu. Cilj je osnažiti sudionike za borbu protiv elektroničkog nasilja te aktivno uključivanje za stvaranje sigurnijeg i poštovanjem ispunjenog online prostora za sve korisnike. Na radionici ćete moži saznati kako organizatori volontiranja mogu pružiti podršku volonterima koji se suočavaju s elektroničkim nasiljem te na koji način stvoriti sigurno i poticajno online okruženje za sve sudionike volonterskih programa.

Radionica će se održati uživo ili online, ovisno o interesu sudionika 27. ožujka 2024. godine od 15 do 16 sati. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a svi sudionici će dobiti certifikat o sudjelovanju. Prijaviti se možeš do 26.ožujka 2024. godine isključivo putem e-maila info@cerm.hr.

Postani volonter/ka linije 116 006 i pruži pomoć žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja



Članak je nastao u sklopu projekta JOB4ME 2.0 – volontiranjem do posla, a za sadržaj je odgovoran isključivo Centar za razvoj mladih. Projekt provodi CERM u partnerstvu s Gradom Glinom, Gradom Hrvatska Kostajnica i s udrugom Ženska soba te uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
FOTO: CERM