LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
AMBICIOZNI PROJEKT ZA MLADE

JOB4ME 2.0 - volontiranjem do posla: Poticanje volonterskog angažmana i rješavanje problematike nezaposlenosti

U sklopu svojeg djelovanja, CERM predstavlja projekt JOB4ME 2.0 - volontiranjem do posla, pružajući mladima priliku za primjenu znanja u različitim timovima. Ovaj projekt donosi besplatne specifične stručne radionice i edukacije za zapošljavanje kako bi unaprijedio volonterstvo i omogućio mladima stjecanje ključnih vještina.

U sklopu svojeg djelovanja, CERM predstavlja projekt JOB4ME 2.0 - volontiranjem do posla, pružajući mladima priliku za primjenu znanja u različitim timovima. Ovaj projekt donosi besplatne specifične stručne radionice i edukacije za zapošljavanje kako bi unaprijedio volonterstvo i omogućio mladima stjecanje ključnih vještina.

Od osnutka 2012. godine, CERM je omogućio volontiranje u različitim područjima, uključujući novinarstvo, lektoriranje na portalu Studentski.hr te suradnju u marketingu. Projekti poput "Pokretač", "Studentska mreža" i "Maraton karijera" pružaju volonterima priliku za sudjelovanje u raznolikim inicijativama za mlade. Kroz ove projekte, više od 500 studenata i mladih steklo je vrijedno iskustvo volontiranja pod okriljem CERM-a.

Brojne suradnje Centra za razvoj mladih
 
Udruga uspješno surađuje s više od 90 studentskih udruga i organizacija mladih, podržavajući preko 200 njihovih projekata. Ova suradnja pruža mladima priliku da daju svoj doprinos zajednici, steknu dodatna znanja i vještine, te aktivno sudjeluju u radu neprofitnih organizacija. CERM potiče aktivno uključivanje mladih izvan okvira formalnog obrazovanja, pružajući im priliku za stjecanje konkretne prakse i referenci važnih pri traženju posla.

Biraju li studenti fakultete prema osobnim preferencijama ili potrebama tržišta rada?



Ciljevi projekta JOB4ME 2.0
 
Projekt "JOB4ME 2.0 - volontiranjem do posla" ima dugoročne ciljeve koji obuhvaćaju edukaciju mladih, uključivanje u rad neprofitnih organizacija, promociju volonterske prakse, te naprednu organizaciju volonterskog rada. Kroz specifične smjernice, projekt će doprinijeti unaprjeđenju raznih oblika volonterske prakse, čime će mladi dobiti dodatne resurse i znanja koja nisu obuhvaćena formalnim obrazovnim programima.
 

Kako u odnosu na naše EURO protivnike stojimo u „utakmici” ulaganja u obrazovanje i (ne)zaposlenost mladih?


Ostvarivanje ciljeva projekta biti će mjereno putem anketnih upitnika, intervjuima te evaluacijskih upitnika. CERM će pratiti broj ljudi koji su započeli volontirati nakon sudjelovanja u projektu te onih koji su dobili priliku za zapošljavanje. Visok postotak zapošljavanja bivših volontera Udruge potvrđuje uspješnost i relevantnost aktivnosti koje provodi CERM. Projekt "JOB4ME 2.0. - volontiranjem do posla" ne samo da potiče mlade na volontiranje, već im pruža alate i prilike za razvoj vještina i stvaranje održive budućnosti na tržištu rada. CERM nastavlja biti predvodnik u poticanju društvene odgovornosti i edukacije mladih kroz aktivno volontiranje.

JOB4ME radionica: Nauči sve o volonterskim pravima i funkcioniranju neprofitnih organizacija



Članak je nastao u sklopu projekta JOB4ME 2.0 – volontiranjem do posla, a za sadržaj je odgovoran isključivo Centar za razvoj mladih. Projekt provodi CERM u partnerstvu s Gradom Glinom, Gradom Hrvatska Kostajnica i s udrugom Ženska soba te uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
FOTO: CENTAR ZA RAZVOJ MLADIH