LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Rijeci

Jedan od najpopularnijih studija u Hrvatskoj održat će prijemni već u lipnju

Još je malo do kraja srednje škole za maturante kad im kreće matura. No, neki od njih će, uz to, sljedeći mjesec morati polagati i prijemni ispit.

Još je malo do kraja srednje škole za maturante kad im kreće matura. No, neki od njih će, uz to, sljedeći mjesec morati polagati i prijemni ispit.

Sveučilište u Rijeci objavilo je kako će prijemni za studij Logopedije održati već u lipnju u online formi.

Logopedija je već godinama najpopularniji i najtraženiji studij te ga je osim Zagreba, uvelo i Sveučilište u Rijeci. Primaju 30 studenata, a osim mature, traže i položen prijemni ispit.

Prijemni će se održati online, 7. lipnja, a ako želite upisati taj studij, morate ga prijaviti na Postani student te ispuniti online prijavu. U prijavi morate predložiti Potvrdu nadležnog liječnika specijalista o zdravstvenim i psihofizičkim sposobnostima koja ne smije biti starija od šest mjeseci, a možete je preuzeti ovdje

Prijave za provjeru jezično-govorno-glasovnog statusa primaju se od 2. svibnja do 5. lipnja, a osim online forme i liječničkog pregleda, za upis na studij Logopedije potrebno je ispuniti i određene zdravstvene zahtjeve poput prosječnog kognitivnog, emocionalnog i perceptivnog funkcioniranja, uredne ravnoteže, stabilnog stanja svijesti, urednog vida s/bez korekcije i urednog sluha bez slušnog pomagala. 

U online formi se treba predložiti i potvrda o uplati troškova koji iznose 250 kuna, a detalje žiro-računa možete pogledati ovdje.

Iz Sveučilišta u Rijeci kažu kako će se online prijemni ispit snimati, a sve ostale detalje možete pročitati ovdje.
FOTO: PEXELS