LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Gradnja službeno završena

Jedan od najmodernije izgrađenih studentskih domova dobio uporabnu dozvolu

Studenti će boraviti u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, a ukupni kapacitet iznosi 332 ležaja.

Studenti će boraviti u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, a ukupni kapacitet iznosi 332 ležaja.

S posljednjim danom siječnja obavljen je tehnički pregled novoizgrađenog šibenskog Studentskog doma Palacin.

Nakon što je Povjerenstvo obavilo očevid, ustanovljeno je da građevina ispunjava sve temeljne zahtjeve prema građevinskoj dozvoli, priključena je na prometnu površinu, komunalnu i druge infrastrukture, a zemljište na području gradilišta dovedeno je u uredno stanje. Nisu uočeni nedostaci na građevini te je s jučerašnjim danom izdana uporabna dozvola, piše portal Šibenski.

Studenti će boraviti u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, a ukupni kapacitet iznosi 332 ležaja. Sobe su moderno opremljene te svaka ima kupaonicu i mini kuhinju. Od ostalih sadržaja, koji se trenutno nalaze u fazi opremanja, tu su knjižnica, lobby i restoran sa stotinjak sjedećih mjesta. 

Dom je namijenjen redovnim studentima koji imaju prebivalište izvan Šibenika, a naglasak je posebno stavljen na studente u nepovoljnim socio-ekonomskim i drugim položajima . 

Izgradnja Doma Palacin koštala je ukupno 11.337.837,62 eura, a većina sredstava osigurana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz operativni program Konkurentnost i kohezija.


 

FOTO: PIXABAY