LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
MEU Zagreb 2024.

Izvrsna prilika za mlade: uskočite u cipele ključnih aktera unutar institucija Europske unije

Sudionici MEU Zagreb 2024. će imati jedinstvenu priliku preuzeti uloge predstavnika Europskog parlamenta, ministara u Vijeću Europske unije ili novinara unutar novinarske sekcije Europske unije.

Sudionici MEU Zagreb 2024. će imati jedinstvenu priliku preuzeti uloge predstavnika Europskog parlamenta, ministara u Vijeću Europske unije ili novinara unutar novinarske sekcije Europske unije.

Otvorene su prijave za Model European Union (MEU) Zagreb 2024., uzbudljivi događaj koji organizira BETA Croatia. Riječ je o jedinstvenoj prilici za mlade od 18 do 30 godina da se upuste u svijet europske politike, steknu nova znanja i uspostave dragocjene kontakte. Događaj će se održati u Zagrebu od 3. do 5. listopada 2024. godine.

Događaj će se održati u Centru za kulturu mladih „Ribnjak”, gdje će sudionici imati priliku sudjelovati u jedinstvenoj simulaciji procesa donošenja odluka unutar institucija Europske unije. Ova sveobuhvatna iskustvena radionica pruža mladima mogućnost da iz prve ruke dožive kako funkcioniraju ključna tijela EU-a.


Sudionici MEU Zagreb 2024. će imati jedinstvenu priliku preuzeti uloge predstavnika Europskog parlamenta, ministara u Vijeću Europske unije ili novinara unutar novinarske sekcije Europske unije. Ovaj događaj pruža neprocjenjivo iskustvo simulacije rada europskih institucija, omogućujući vam da iz prve ruke doživite dinamiku donošenja odluka i razvijete svoje vještine u okruženju koje oponaša stvarni svijet europske politike.

Sve više zemalja Europske unije zabranjuje mobitele u školama, a ovo ministar Fuchs planira u Hrvatskoj



Sudjelovanje je namijenjeno mladima s dobrim znanjem engleskog jezika, s najmanje B1 razinom, koji su u potpunosti dostupni tijekom trajanja događaja. Sudionici trebaju imati pametni telefon ili laptop za komunikaciju tijekom simulacije. Kotizacija iznosi 20 eura, a plaćanje je potrebno izvršiti nakon selekcije, u roku od pet radnih dana, uz obavezu dostavljanja dokaza o uplati kako bi osigurali svoje mjesto. U sklopu programa sudionicima će biti osigurana tri ručka te kava i grickalice tijekom pauza.

Broj mjesta je ograničen, stoga se zainteresirani pozivaju da što prije ispune prijavu. Rok za prijavu je 8. rujna 2024. godine, do 23.59 sati po srednjoeuropskom vremenu. Rezultati selekcije bit će poslani putem e-pošte nakon zatvaranja prijava.

Veliki broj građana EU starijih od 16 godina ne može si priuštiti odlazak na odmor, evo gdje stoji Hrvatska


Za sve dodatne informacije, BETA Croatia stoji na raspolaganju putem društvenih mreža (@betacroatia) ili e-pošte betacroatia@gmail.com.  Također, preporučuje se provjeriti pravila o otkazivanju i povratu kotizacije prije prijave.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BETA Croatia (@betacroatia)

IZVOR: MODEL EUROPEAN UNION ZAGREB 2024.
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA