LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Bogat program pun iznenađenja

Izvještaj: Uspješno izveden prvi Dentakl studenata stomatologije

Udruge su se rado odazvale na poziv kolega za sudjelovanje, što je ujedno i veliki znak podrške te aktivnog članstva u spomenutim udrugama.

Udruge su se rado odazvale na poziv kolega za sudjelovanje, što je ujedno i veliki znak podrške te aktivnog članstva u spomenutim udrugama.

U srijedu, 3. prosinca, u prostoru Kulturnog centra Travno, studenti Stomatološkog fakulteta u Zagrebu su pred profesorima, kolegama i širom javnosti predstavili svoje skrivene talente i vještine u obliku jedinstvenog programa pod nazivom DENTAKL.

Svi sudionici programa su studenti Stomatologije koji su kao pojedinci i udruge, čiji su aktivni članovi, predstavili svoje putovanje, odlazak u drugi svijet i prikaz tog svijeta koji je sadržan u svim slobodnim aktivnostima kojima se studenti bave mimo fakulteta.

Putovanje je započeto "Lansiranjem", mirnim zvukovima klavira Andrije Bana i čarobnim pokretima akro joge Dine Šimunović i Martine Štrkalj. Kroz Dentakl je nastavljeno putovanje "Čudesnim putovima", kroz koje su publiku povele Emina Kabil za klavirom, a glas za navigaciju daljnjeg putovanja je posudila Anamarija Novaković.

Putovanje se uputilo prema Istoku uz 2Turbulencije u Orient Expressu", koje je dočarala Ljiljana Šugić s točkom orijentalnog trbušnog plesa i grupom iz Plesnog centra “Ritam plesa”.

Čarolija pokreta: Marina Batinić
 
Čarolija pokreta: Marina Batinić, FOTO: Dentakl
 
 

Mihovil Turčinović je vitez kojeg možete sresti po fakultetskim prostorijama, a s prijateljem iz udruge Red srebrnog zmaja aktivno je oživio povijest 15. stoljeća prikazom točke "Borba srebrnih zmajeva". Svjesni činjenice da se nezgode mogu uvijek dogoditi, a o čemu razmišlja za potrebe Dentakla onesviještena zubić vila, romantičnim zvukom flaute Gabrijela Jelinić je dočarala ugođaj.

Kako pravilno postupiti kod srčanog zastoja naše zubić vile i spasiti joj život, pokazao je princ Dario Novak s primjenom "Električnog poljupca defibrilatorom" te kratkom edukacijom i predstavljanjem rada udruge Stepp- Studentske ekipe prve pomoći.

"Čaroliju pokreta", profinjenu baletnu točku, izvela je Martina Batinić i njen prijatelj iz plesnog centra Liberdance. S intervjuom Matee Bogdanić pod nazivom Gdje sam bila, što sam radila” publika se zaputila do vrha svijeta, zabačenih indijskih himalajskih krajeva gdje se održava “AMCHI”- volonterski projekt na kojemu je prošle godina sudjelovala Matea te pojasnila što znači volontiranje, kamo odlaze novci od ulaznica te je usputno  predstavila i program novog projekta EDSA-e pod nazivom “Pamoja", koji će se održati u Tanzaniji.

Vokalne metamorfoze: Mia Maltar
 
Vokalne metamorfoze: Mia Maltar, FOTO: Dentakl
 
 

Svijet glazbe je predstavljen s "Vokalnim metamorfozama" Mie Maltar. Kroz sljedeće dvije točke, kroz "Zwizdane staze", okupljene su povele Zwizde, ženski vokalni ansambl koji čine studentice s različitih fakulteta, a među njima je i Helena Vučković sa Stomatologije. Umjetnost pokreta u visina i na koje strane puše "Crveni vjetar", pokazao je Ivan Šeparović sa spektakularnim plesom na svili. S točkom na klaviru Antonia Kordića završen je prvi ovogodišnji Dentakl.

Udruge su se vrlo rado odazvale na poziv kolega za sudjelovanje, što je ujedno i veliki znak podrške te aktivnog članstva u spomenutim udrugama.

Ples na svili: Ivan Šeparović
 
Ples na svili: Ivan Šeparović, FOTO: Dentakl
 
 

U predvorju je bila postavljena izložba studentskih stripova (Boris Gračan), crteža (Antonio Kordić), slika (Vlatko Pavišić), fotografija (Ljiljana Vukmanović). Dokaz da netko od studenata svoje slobodno vrijeme usmjerava na razvijanje struke i olakšavanje učenja budućim generacijama, donijeli su Goran Tomić i Frane Kovačević s prikazom prototipa 3D atlasa iz morfologije i histologije zubi pod nazivom “3Dent”. Kreativnost je bila prisutna i na stolu na kojem su bile postavljene torbice Izidore Dijanošić.

Druženje uz ugodno pregledavanje izložbe začinila je gitara Josipe Martinović u kutku za čilanje te u plesu i pjesmi.

FOTO: DENTAKL