LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
NIJEMCI U ZAGREBU

Izaslanstvo Sveučilišta u Regensburgu posjetilo zagrebačko Sveučilište, raspravljalo se o novim oblicima suradnje

Prilikom susreta potpisan je i Sporazum o suradnji radi zajedničkih interesa i akademskih veza između Njemačke i Hrvatske, s posebnim naglaskom na njemačkom jeziku u Hrvatskoj i hrvatskom jeziku u Njemačkoj.

Prilikom susreta potpisan je i Sporazum o suradnji radi zajedničkih interesa i akademskih veza između Njemačke i Hrvatske, s posebnim naglaskom na njemačkom jeziku u Hrvatskoj i hrvatskom jeziku u Njemačkoj.

Izaslanstvo Sveučilišta u Regensburgu iz Njemačke u sastavu prof. dr. sc. Ursule Regener, potpredsjednice za intenacionalizaciju i raznolikost i prof. dr. sc. Ulfa Brunnbauera, povijesnoga znanstvenika i akademskoga ravnatelja Leibniz Institute for East and Southeast European Studies (IOS) prošli tjedan, u četvrtak, posjetili su Sveučilište u Zagrebu.

Zagrebačko sveučilište ugostilo delegaciju iz Kine: nova suradnja na vidiku?


Cilj susreta bilo je jačanje međusobne akademske suradnje i razvoj novih oblika suradnje, ponajviše u području jezikoslovlja ali i drugih znanstveno-istraživačkih područja. Prilikom susreta potpisan je i Sporazum o suradnji radi zajedničkih interesa i akademskih veza između Njemačke i Hrvatske, s posebnim naglaskom na njemačkom jeziku u Hrvatskoj i hrvatskom jeziku u Njemačkoj.

Zagrebačko sveučilište opet proglašeno najaktivnijim i najboljim sportskim sveučilištem u Europi!


Goste je primio rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić uz prof. dr. sc. Juricu Pavičića, prorektora za međunarodnu i međuinstitucijsku suradnju, prof. dr. sc. Siegfrieda Gehrmanna i prof. dr. sc. Marija Grčevića, profesora s Fakulteta hrvatskih studija i dr. phil. Branku Roščić, voditeljicu Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu. Također, na sastanku je bio i Gospodin Staša Kežić Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, koji pri Ministartvu obnaša ulogu voditelja sektora za europske odnose i međunarodnu suradnju te osim njega i  veleposlanik Savezne Republike Njemačke, Nj. E. gospodin dr. sc. Christian Hellbach u pratnji voditeljice protokola gospođe Nathalie Linow.


Raspisan natječaj za doktorski studij Filozofija i religijske znanosti 
IZVOR: SVEUČILIŠTE U ZAGREBU
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA