LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
RoboCup 2024

Hrvatska ekipa osvojila drugo mjesto na nogometnom prvenstvu za robote u Nizozemskoj

Cilj natjecanja je izrada robota nogometaša koji u ekipama od pet igrača međusobno igraju nogomet s pravom nogometnom loptom prema svim FIFA pravilima.

Cilj natjecanja je izrada robota nogometaša koji u ekipama od pet igrača međusobno igraju nogomet s pravom nogometnom loptom prema svim FIFA pravilima.

Udruga mehatroničara iz Hrvatske sudjelovala je na ovogodišnjem RoboCup 2024 natjecanju, održanom u nozozemskom gradu Eindhovenu. Tijekom sedam dana intenzivnih priprema i uzbudljivih utakmica, članovi Udruge postigli su izvanredne rezultate, vrativši se kući s osvojenim drugim mjestom u kategoriji Ambition Challenge. 

RoboCup Middle Size League Soccer pokrenut je tijekom akademske godine 2022./2023. te je od tada zabilježio mnoga značajna postignuća. Cilj natjecanja je izrada robota nogometaša koji u ekipama od pet igrača međusobno igraju nogomet s pravom nogometnom loptom prema svim FIFA pravilima. Za to koriste umjetnu inteligenciju, znanja iz programiranja, mehatronike te proizvodnog i konstrukcijskog inženjerstva.

Usporedili smo cijene potrepština i smještaja u Hrvatskoj i Nizozemskoj, evo gdje je skuplje studirati


Ovo je druga godina natjecanja za Udrugu mehatroničara na RoboCupu, a konkurencija nije bila nimalo laka. Tri robota Udruge imali su priliku odmjeriti snage s timovima iz cijelog svijeta, uključujući višestruke prvake iz Kine, izvrsnu ekipu iz Japana te tim iz Francuske. Njihov trud i rad su se isplatili, rezultiravši pobjedama u tri utakmice.

Timovi konstrukcije, hardvera, softvera i marketinga, predvođeni Petrom Slavičekom, Vedranom Zorićem i Teom Kukec, dosljedno su ostvarivali svoje ciljeve tijekom cijele sezone. Na natjecanju su sudjelovali Petar Borko, Matko Pribičević, Josip Dujić, Jan Hajsok, Josip Vindiš, Petra Horvat i Jaša Kocijan, čiji su trud i rad rezultirali ovim sjajnim uspjehom.

Ova zemlja planira ograničiti broj međunarodnih studenata


 

„Naš trud i kvaliteta rada nisu ostali nezapaženi. Predstavnici uglednih sveučilišta i industrijskih lidera poput TU/e Eindhoven, ASML, VDL i mnogih drugih prepoznali su naše napore tokom natjecanja”, poručili su iz udruge.


Članovi udruge ističu da je ovo tek početak te su spremni za još veće uspjehe u budućnosti.
IZVOR: UDRUGA MEHATRONIČARA
FOTO: UDRUGA MEHATRONIČARA