LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Study in Croatia

Hrvatska delegacija na najvećem svjetskom sajmu obrazovanja pokušava privući strane studente

Na sajmu će se predstaviti i nekoliko hrvatskih sveučilišta sa svojim programima na engleskom jeziku, uključujući Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku, Pomorski fakultet Sveučilišta u Rijeci i Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Na sajmu će se predstaviti i nekoliko hrvatskih sveučilišta sa svojim programima na engleskom jeziku, uključujući Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku, Pomorski fakultet Sveučilišta u Rijeci i Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Od 28. do 31. svibnja 2024. godine, Hrvatska će se predstaviti na NAFSA 2024 Conference & Expo u New Orleansu, najvećem svjetskom sajmu posvećenom visokom obrazovanju. Ovaj godišnji međunarodni događaj okuplja profesionalce iz visokog obrazovanja iz cijeloga svijeta.

Hrvatsko sudjelovanje na NAFSA 2024 Conference & Expo organizirano je u okviru inicijative Study in Croatia. Cilj ove inicijative je promocija hrvatskog visokog obrazovanja u inozemstvu te privlačenje stranih studenata da upišu cjelovite studijske programe u Hrvatskoj. Očekuje se prisustvo više od 9 000 sudionika i preko 350 izlagača iz otprilike 50 zemalja.

Hrvatska visoka učilišta predstavit će se na međunarodnom sajmu u Rotterdamu



Hrvatski izložbeni prostor organizirala je Agencija za mobilnost i programe EU (AMPEU) u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja (MZO). Delegaciju iz Hrvatske čine predstavnici AMPEU-a, MZO-a te Agencije za znanost i visoko obrazovanje. Na sajmu će se predstaviti i nekoliko hrvatskih sveučilišta sa svojim programima na engleskom jeziku, uključujući Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku, Pomorski fakultet Sveučilišta u Rijeci i Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

VIDEO: Mardi Gras na ulicama New Orleansa


Tijekom boravka u SAD-u, hrvatska delegacija planira posjetiti Hrvatsko-američko društvo u gradu Belle Chase, Louisiana, koje okuplja jednu od najstarijih hrvatskih zajednica u Americi. U okviru susreta u kulturnom centru, članovima hrvatske iseljeničke zajednice bit će predstavljene mogućnosti studiranja u Hrvatskoj.

Sudjelovanje na ovom prestižnom sajmu ima za cilj povećanje vidljivosti Hrvatske kao atraktivne destinacije za studiranje, umrežavanje s inozemnim visokim učilištima, jačanje postojećih suradnji te stvaranje novih partnerstava.

IZVOR: AGENCIJA ZA MOBILNOST I PROGRAME EU
FOTO: AGENCIJA ZA MOBILNOST I PROGRAME EU, SAJAM OBRAZOVANJA U NEW ORLEANSU