LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vukovar – grad heroj

Hodočašće studenata gradu Vukovaru – rezervirajte svoje mjesto!

Obilaskom grada, spomen – domova i razgovorom s braniteljima dobit će sliku bitke za Vukovar i istočnu Slavoniju koja će se trajno pamtiti, a svako će sjećanje na nju izazivati zahvalnost i poštovanje prema njima...

Obilaskom grada, spomen – domova i razgovorom s braniteljima dobit će sliku bitke za Vukovar i istočnu Slavoniju koja će se trajno pamtiti, a svako će sjećanje na nju izazivati zahvalnost i poštovanje prema njima...

Udruga vukovarsko-srijemskih studenata te zavičajne udruge: Klub Zadarskih Studenata, Mladež Ramske Zajednice, Slavonska Udruga Studenata, Studentski Zbor Gacke, Studenti Cetinske krajine, Udruga moslavačkih studenata, Udruga studenata i akademskih građana grada Zagreba, Udruga sisačkih studenata, Udruga studenata doline Neretve,  Udruga studenata grada Novske, Udruga studenata grada Omiša, Udruga studenata grada Splita, Udruga studenata Imotske krajine, Udruga studenata Koprivničko-križevačke županije, Udruga studenata Međimurja, Udruga Zagorskih Studenata, Zagrebački klub livanjskih studenata i Zavičajni klub hercegovačkih studenata organiziraju hodočašće studenata gradu heroju.

Cilj projekta je upoznavanje studenata s Vukovarom, neizostavnim mjestom u novijoj povijesti naše države. 

Svrha je omogućiti studentima iz svih krajeva Hrvatske posjet Vukovaru kojim bi odali počast svima koji su živote izgubili u Domovinskom ratu, a posebno onima koji su tada bili studenti naših godina i omogućili nama da budemo hrvatski studenti, ali nas i trajno obvezali na sjećanje i zahvalnost koje mnogi zbog neznanja ne osjećaju.

Obilaskom grada, spomen – domova i razgovorom s braniteljima dobit će sliku bitke za Vukovar i istočnu Slavoniju koja će se trajno pamtiti, a svako će sjećanje na nju izazivati zahvalnost i poštovanje prema njima i ponosnom gradu na ušću Vuke u Dunav.

Projekt bi se održao dva dana prije obilježavanja pada grada Vukovara, u nedjelju 16.11.2014. godine  

Okvirni plan i program puta

• Polazak iz Zagreba za Vukovar u 03:00 h iz SD Stjepan Radić
• Predviđen dolazak oko 08:00 h u Vukovar
• Obilazak trpinjske ceste
• Oko 08:30 h obilazak mjesta sjećanja - Vukovarska bolnica 1991 
• U 10:00 h misa u crkvi sv. Filipa i Jakova i gledanje videa o padu Vukovara
• U 12:00 h obilazak Ovčare te Spomen-doma na Ovčari
• Oko 13:30h obilazak Memorijalnog groblja žrtava Domovinskog rata u Vukovaru
• Oko 14:30 h obilazak Memorijalnog centra Domovinskog rata, Vojarna 204.brigade HV
• U 16:30 h vrijeme za ručak
• Nakon ručka predviđa se šetnja gradom u skladu s vremenom
• U 19:30 h paljenje svijeća u Općoj bolnici Vukovar
• Nakon toga predviđa se odlazak u Zagreb oko 21:00h.
• Dolazak u Zagreb u SD Stjepan Radić u kasnim večernjim satima.

Cijena karte je 50 kuna, a broj studenata je ograničen na 400 te će studenti biti podijeljeni u osam autobusa. U cijenu je uključen ručak, lunch paket, prijevoz autobusom i sve cijene ulaznica po planu i programu. Ukoliko ostane karata iz pretprodaje, u Studentskom centru i u Studentskom domu Stjepan Radić će biti otvorena prodajna mjesta od 11.11.2014.

Karte možete naručiti kod zavičajnih udruga ili u inbox Udruge vukovarsko-srijemskih studenata.

FOTO: INES JURKOVIĆ/STUDENTSKI.HR