LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Anketa za studente

Hoće li studentske menze uvesti veganske obroke?

„Uvođenje veganskih obroka u studentske menze i restorane od velikog je značaja za zdravlje studenata, ali i za dobrobit životinja te očuvanje okoliša”, poručju iz udruge Prijatelji životinja.

„Uvođenje veganskih obroka u studentske menze i restorane od velikog je značaja za zdravlje studenata, ali i za dobrobit životinja te očuvanje okoliša”, poručju iz udruge Prijatelji životinja.

Udruga pod imenom Prijatelji životinja poziva sve studente da ispune anketu o uvođenju veganskih obroka u studentske menze. Anketa se provodi kako bi se čulo mišljenje studenata te dobilo bolji uvid u njihove želje i navike.


Više opcija, veća raznolikost prehrane

 

Pozivaju sve studente da ispune anketu i podrže kampanju koja stvara pozitivne promjene u studentskim prehrambenim opcijama i povećanju raznolikosti prehrane u menzama.

Pomoć pri učenju: namirnice koje poboljšavaju vašu koncentraciju


Sama inicijativa ukazuje na porast interesa studenata za etički i ekološki održivim prehrambenim opcijama, a udio vegana najveći je upravo među studentima i mladima. Uvođenje veganskog obroka omogućilo bi studentima veganima obrok po izboru, ali svi se mogu povremeno odlučiti za tu opciju, ukoliko im se ostale u ponudi ne sviđaju ili jednostavno žele raznolikiju prehranu.

Trenutni jelovnici u menzi nude vegetarijanski meni koji većinom sadrži mliječne proizvode i jaja, a okusom nisu baš primamljivi. Tako studenti koji odabiru veganski način prehrane nemaju adekvatnu ponudu obroka u studentskim menzama, osuđeni su na priloge ili trošenje novaca izvan studentskih restorana te nemaju iste mogućnosti kao ostali studenti.

Ove namirnice pomažu u ublažavanju menstrualnih bolova!


S istim problemom suočavaju se i studenti s alergijama i intolerancijama na hranu kao što je gluten, a uvođenje ove promjene moglo bi potaknuti i ostale.

Prirodni sok koji pomaže u prevenciji mnogih bolesti!Podržite ovu inicijativu i sudjelujte u anketi koja je dostupna na poveznici.

IZVOR: MOJZAGREB.INFO
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA