LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
"Sajam karijera HBŽ"

Gotovo trideset sastavnica Sveučilišta u Zagrebu predstavljeno livanjskim maturantima

– Projektom smo izrazito zadovoljni, a polučili smo i bolji uspjeh u vidu većeg broja upisanih studenata na Sveučilištu u Zagrebu iz naše županije u odnosu na prvu godinu održavanja Sajma, kada nismo održavali simulaciju Državne mature – ističe predsjednik ZKLS-a.

– Projektom smo izrazito zadovoljni, a polučili smo i bolji uspjeh u vidu većeg broja upisanih studenata na Sveučilištu u Zagrebu iz naše županije u odnosu na prvu godinu održavanja Sajma, kada nismo održavali simulaciju Državne mature – ističe predsjednik ZKLS-a.

Zagrebački klub livanjskih studenata po treći je put organizirao Sajam karijera u Livnu. Predstavljeno je 29 fakulteta, sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, i Zdravstveno veleučilište. Događaj je započeo u petak, 8. travnja u 12 sati u livanjskom Narodnom sveučilištu. Otvorio ga je pomoćnik ministra prosvjete Mate Križanac, a vodstvo ZKLS-a kroz prigodne prezentacije informiralo je maturante srednjih škola Hercegbosanske županije o prošlom i trenutnom radu kluba, o mogućnosti studiranja na Sveučilištu u Zagrebu, načinu polaganja Državne mature i studentskom smještaju.

Manifestacija se potom nastavila u dvorani Srednje ekonomske škole gdje su zagrebački studenti domaćini Livnjaci i njihovi gosti, na štandovima dijelili reklamne materijale i odgovarali na mnogobrojna pitanja znatiželjnih maturanata. U subotu, u 9 sati provedena je simulacija Državne mature u Općoj gimnaziji Livno za 80-ak prijavljenih. Testove po uzoru na one koji su se do sada pojavljivali na Državnoj maturi, sastavljali su članovi ZKLS-a.

 Projektom smo izrazito zadovoljni, a polučili smo i bolji uspjeh u vidu većeg broja upisanih studenata na Sveučilištu u Zagrebu iz naše županije u odnosu na prvu godinu održavanja Sajma, kada nismo održavali simulaciju Državne mature. Nadam se da smo maturantima uvelike pomogli u važnoj životnoj odluci, izboru fakulteta, odnosno budućeg zanimanja izjavio je predsjednik ZKLS-a, Stipe Mišković.

Nakon službenog dijela, na red su došli zasluženi odmor i razgledavanje. Organizirane su brojne aktivnosti za goste iz Zagreba. Između ostalog, studenti su posjetili franjevački muzej na Gorici (crkva sv. Petra i Pavla), gdje su ih se osobito dojmila djela poznatog livanjskog slikara Gabrijela Jurkića, eko-selo "Grabovica" i planinarski dom "Cincar", koji se nalazi nedaleko od visoravni Kruzi na kojoj obitavaju livanjski divlji konji.

ZKLS zahvaljuje svim sponzorima, donatorima te onima koji su na bilo koji način potpomogli realizaciju ovog zahtjevnog projekta. Poznato je da Livanjci pomažu jedni drugima, tako su i članovi bivšeg vodstva, pogotovo predsjednici Tomislav Pavić i Marin Mihaljević, izašli u susret svojim mlađim nasljednicima.

FOTO: FACEBOOK