LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Internet možda ipak nije vječan

Google planira brisanje neaktivnih računa

Ako se dugo niste prijavili na svoj Google račun, bolje ga upotrijebite ili ćete ga izgubiti.

Ako se dugo niste prijavili na svoj Google račun, bolje ga upotrijebite ili ćete ga izgubiti.

Google je objavio da će početi brisati račune koji su bili neaktivni najmanje dvije godine, što je potez čiji je cilj, kako kompanija kaže, spriječiti sigurnosne rizike.

Ažurirana pravila stupaju na snagu odmah, ali Google je rekao da neće početi brisati račune sve do prosinca. Tvrtka planira slati višestruke obavijesti korisnicima i provoditi čišćenje neaktivnih računa u fazama.

Prvi računi na bloku za brisanje bit će oni koji su stvoreni, a zatim ih korisnik nikada više nije posjetio, rekao je Google. Ova odluka odnosi se samo na osobne račune, ostavljajući organizacije poput škola i poduzeća netaknutima.

Google je rekao da se njegova odluka temelji na internim nalazima, koji potvrđuju kako se stariji računi oslanjaju na reciklirane lozinke i manje je vjerojatno da će primijeniti najnovije sigurnosne mjere, kao što je verifikacija u dva koraka, što ih čini mnogo ranjivijima na probleme poput krađe identiteta, hakiranja i spama.

Da biste sačuvali svoj račun, sve što trebate učiniti je prijaviti se na svoj Google račun ili bilo koju Google uslugu i pročitati e-poštu, pogledati video, nešto pretražiti ili koristiti bilo koju drugu aktivnost.

FOTO: UNSPLASH