LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Borba s koronavirusom

FOI u potpunosti uspio pripremiti module za održavanje online nastave

Profesori i asistenti na FOI-ju od kraja veljače 2020. aktivno se pripremaju za online izvođenje nastave koju uvode od ponedjeljka, 16. ožujka.

Profesori i asistenti na FOI-ju od kraja veljače 2020. aktivno se pripremaju za online izvođenje nastave koju uvode od ponedjeljka, 16. ožujka.

U skladu s preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Ministarstva zdravstva, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet organizacije i informatike od ponedjeljka, 16. ožujka 2020, u potpunosti prelazi na online modele održavanje nastave. Kako je jedan od vodećih u Hrvatskoj u primjeni e-učenja tako je postao i jedan od prvih fakulteta u Hrvatskoj koji je uspio u potpunosti pripremiti module za online održavanje nastave, i to za sve predmete na sveučilišnim studijima i stručnom studiju.

– S obzirom na negativne trendove širenja koronavirusa i korona bolesti kako u svijetu tako i u Hrvatskoj, Fakultet organizacije i informatike krajem veljače 2020. započeo je pripreme za intenzivnije izvođenje online nastave. – poručuju s FOI-ja.


Vezano: Šuškalo se da nema obustave nastave na zagrebačkom privatnom sveučilištu; informacija je demantirana


Dodaju da će se nastava za sve studente u Varaždinu i svim centrima stručnog studija u Sisku, Zaboku i Križevcima odvijati isključivo preko njihova sustava za e-učenje i pripadajućih servisa te da će se modeli nastave prilagoditi specifičnim potrebama pojedinih predmeta.

– Studentima će na raspolaganju biti svi dosadašnji online resursi za učenje i poučavanje koji uključuju: digitalne materijale, videoprezentacije, online testove, webinare i online konzultacije.

Valja napomenuti da je fizičko pohađanje nastave bilo neobavezno na ovoj instituciji još od početka ožujka zbog situacije vezane uz koronavirus.

FOTO: WIKIPEDIA