LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Besplatno stjecanje i usavršavanje digitalnih vještina

FOI se priključio Microsoftovoj incijativi – studenti će besplatno stjecati digitalne vještine

– FOI je uspostavio suradnju s Microsoftom Hrvatska kako bi svojim studentima omogućio dodatnu edukaciju i certificiranje. – poručila je dekanica Begičević Ređep.

– FOI je uspostavio suradnju s Microsoftom Hrvatska kako bi svojim studentima omogućio dodatnu edukaciju i certificiranje. – poručila je dekanica Begičević Ređep.

Fakultet organizacije i informatike pridružio se Microsoftovoj inicijativi stjecanja digitalnih vještina zbog čega će studentima, profesorima i nenastavnom osoblju FOI-ja biti omogućeno besplatno stjecanje ili usavršavanje digitalnih vještina.

Svima će navedenima isto biti omogućeno putem LinkedIn Learninga, Microsoft Learna i GitHub Learninga.
– Microsoftova globalna inicijativa stjecanja digitalnih vještina dobila je i svoju lokalnu inačicu u suradnji s hrvatskim obrazovnim institucijama. Veseli nas što je FOI prepoznao našu inicijativu i što će svojim studentima omogućiti učenje uz pomoć naših materijala te ih na taj način pripremiti za tržište rada. Dodatno studenti mogu nadograditi svoje znanje i steći Microsoft certifikate koji su međunarodno priznati širom svijeta. Istraživanja su pokazala da certifikati olakšavaju pronalaženje posla, prelazak na višu poziciju unutar tvrtke i omogućavaju bolju plaću za rad. – rekla je Tatjana Skoko, direktorica Microsofta Hrvatska.
Mogućnost digitalnog usavršavanja FOI će iskomunicirati i s alumnijima te drugim zainteresiranim članovima FOI zajednice, a ideja je da studenti u sklopu više predmeta mogu odabrati nastavnu cjelinu pokriveni određenim digitalnim materijalom Microsofta i certifikatom kako bi studenti sami birali put učenja.
– Obrazovanje u skladu s potrebama tržišta rada osnova je dugoročnog i kvalitetnog odnosa koje FOI njeguje s poslodavcima. IT tvrtke partneri FOI-ja sudjeluju u kreiranju studijskih programa kao i u njihovom izvođenju. Upravo na tom tragu, FOI je uspostavio suradnju s Microsoftom Hrvatska kako bi svojim studentima omogućio dodatnu edukaciju i certificiranje, što svakako daje dodanu vrijednost našoj instituciji i uvelike doprinosi našem cilju. – izjavila je dekanica Fakulteta organizacije i informatike prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep.
Osim ove suradnje, FOI studentima i na druge načine nastoji povećati šanse za zaposlenjem pa tako oni za vrijeme studija mogu surađivati sa stručnjacima u području za koje se obrazuju, odrađivati stručnu praksu i slično.
FOTO: FAKULTET ORGANIZACIJE I INFORMATIKE