LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Novi studijski program

FOI nudi mogućnost usavršavanja u području umjetne inteligencije, računalnih igara

Fakultet organizacije i informatike donosi raznovrsne kolegije u sklopu četiri modula koji se bave umjetnom inteligencijom, računalnim igrama, programskim sustavima i mnogim drugim stvarima.

Fakultet organizacije i informatike donosi raznovrsne kolegije u sklopu četiri modula koji se bave umjetnom inteligencijom, računalnim igrama, programskim sustavima i mnogim drugim stvarima.

Fakultet organizacije i informatike od prošle godine ima četiri nove grupe izbornih predmeta na novom studijskom programu Informacijskog i poslovnog sustava (IPS).

Na trećoj godini studentima ovoga preddiplomskog studija omogućeno je upisivanje jednog od četiri nova modula. Ovisno o vlastitim interesima mogu odabrati sljedeća područja:
  • Razvoj programskih sustava – fokus je na primjeni suvremene tehnologije u novim tvrtkama te na njihovu razvoju u novom području
  • Umjetna inteligencija u poslovanju – modul je usmjeren prema načinima unaprjeđivanja tvrtki putem inteligentnih sustava
  • Umreženi sustavi i računalne igre – koncentracija je modula na upotrebi računalnih igara u poslovnom i obrazovnom kontekstu
  • Analiza i dizajn poslovnih sustava – modul se tematski fokusira na nove oblike poslovnih sustava koji su potrebni pametnoj industriji.
Testiranje i kvaliteta programskih proizvoda, dizajn korisničkih sučelja, platforme za razvoj računalnih igara, primjena umjetne inteligencije u poslovanju, osnove financijskog izvještavanja i poslovnog plana samo su neki od zanimljivih kolegija u sklopu ovih modula. 

Osim što studenti imaju priliku usavršavati se u području koje ih zanima, poznato je da tijekom studija na FOI-ju surađuju s partnerskim tvrtkama te stječu praktično znanje koje će im značiti puno po završetku fakulteta. Konkretno govoreći, FOI-jev Centar za podršku studentima i razvoj karijera surađuje s više od 50 poduzeća na godišnjoj razini, što podrazumijeva posjete poduzećima, dolazak poslodavaca na FOI u svrhu održavanja radionica, uključivanje u nastavu kroz razne projektne zadatke itd.
FOTO: WIKIPEDIA/SURADNIK13