LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarno djelovanje

FOI-jevci pripremaju koncert i turnir u videoigrama za svoje kolege

– FOI i studenti dodatnim inicijativama nastoje osigurati podršku i sredstva svojim pogođenim kolegama, suradnicima i prijateljima. – navode s Fakulteta.

– FOI i studenti dodatnim inicijativama nastoje osigurati podršku i sredstva svojim pogođenim kolegama, suradnicima i prijateljima. – navode s Fakulteta.

Fakultet organizacije i informatike i fakultetski Studentski zbor organiziraju izravnu pomoć za nešto malo manje od 200 kolega pogođenih potresom

– Iako je odmah nakon potresa krajem 2020. godine Studentski zbor uz potporu Uprave FOI-ja kontaktirao svaku studenticu i studenta s pogođenih područja te na temelju njihovih potreba nastojao osigurati pomoć i potporu, FOI i studenti dodatnim inicijativama nastoje osigurati podršku i sredstva svojim pogođenim kolegama, suradnicima i prijateljima. – navode s FOI-ja

Konkretno, na inicijativu Studentskog zbora u petak, 15. siječnja 2021, s početkom u 19 sati održat će se humanitarni interaktivni koncert na daljinu – preko Twitch kanala, na kojem će biti dostupne i sve informacije o mogućnosti doniranja novčanih sredstava. Organizator i izvođač je doc. dr. sc. Mladen Konecki s FOI-ja, a na događaju će sudjelovati i student kiparstva Luka Pacek čiju će izradu skulpture u glini sudionici moći pratiti tijekom koncerta.

K tome, Zbor najavljuje i humanitarni turnir u videoigrama koji će se u zadnjem tjednu siječnja održati preko sustava Battlefy i Discord platforme za komuniciranje među igračima. Kotizacija iznosi 15 kuna po igraču za svaku igru, a sve uplate idu direktno na poseban humanitarni račun otvoren za pomoć studentima pogođenima potresima. Igrači će se moći natjecati u 5 videoigara: League of Legends, Counter Strike: Global Offensive, Rocket League, Hearthstone, FIFA2020. Prijave za sudjelovanje šalju se na e-adresu Studentskog zbora FOI-ja stud_zbor@foi.hr, na kojoj je moguće zatražiti i dodatne informacije.

– Svjestan svih poteškoća s kojima se pogođeni studenti suočavaju u izvršavanju studentskih obveza, Fakultet organizacije i informatike prihvatio je svoju važnu društvenu odgovornost i donio odluku o promjeni organizacije nastave, kolokvija i ispita za sve studente s prebivalištem u Sisačko-moslavačkoj županiji. Tom je odlukom studentima omogućen neometani nastavak studiranja uz upis predmeta ljetnog semestra i prolongiranje obveza na predmetima zimskog semestra, te ispita i kolokvija uz dodatne rokove. Također, donesena je i odluka o smanjenju školarine. Osobno, djelatnici i studenti FOI-ja prikupili su i financijska sredstva koja će se podijeliti studentima koji su u potresima izgubili svoje obiteljske domove, a FOI je izdvojio i dodatna financijska sredstva kako bi pogođenim studentima kupio računala s ciljem njihova što bržeg i lakšeg uključivanja u nastavu i povratku studentskim aktivnostima. – kažu s Fakulteta.


Vezano: FOI će smanjiti troškove studentima pogođenima potresom, pomaknut će im i rokove za ispite


Naglašavaju i da je FOI Psihološko savjetovanje na daljinu, pod stručnim psihološkim vodstvom prof. dr. sc. Violete Vidaček-Hainš, i dalje dostupno za podršku i razgovor o novonastalim uvjetima, emocijama i kvalitetnim načinima suočavanja s postojećom situacijom.

– Nadajući se da svojim inicijativama barem dijelom olakšavamo svakodnevno funkcioniranje naših pogođenih kolega i studenata, pozivamo sve studente da se obrate sa svim dodatnim idejama i potrebama te sve naše partnere i suradnike na dodatnu donaciju usluga i sredstava za naše studente. – dodaju.

FOTO: PIXABAY