LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt „RCK ELPROS”

FFOS sudjeluje u povećanju zapošljivosti u sektoru elektrotehnike i računarstva

Članice Odsjeka za psihologiju FFOS-a provodit će edukaciju za mentore učenika koji se obrazuju u sektoru elektrotehnike i računarstva.

Članice Odsjeka za psihologiju FFOS-a provodit će edukaciju za mentore učenika koji se obrazuju u sektoru elektrotehnike i računarstva.

Filozofski fakultet u Osijeku provodit će edukaciju za mentore učenika u gospodarstvu usmjerenu na stjecanje znanja o poučavanju učenika u sektoru elektrotehnike i računarstva.

Naime, FFOS je izabran za provođenje usluga edukacije za stjecanje znanja o poučavanju učenika za potrebe provedbe projekta RCK ELPROS koji provodi HGK Županijska komora Osijek.

– Cilj je projekta podizanje kvalitete obrazovanja i obrazovnih rezultata usklađenih s potrebama tržišta rada, promicanje cjeloživotnog učenja i mobilnost radne snage, sukladno Programu za nove vještine i radna mjesta te jačanje učenja temeljenog na radu u skladu s potrebama tržišta rada. Projekt je usmjeren na provedbu aktivnosti usmjerenih na veću zapošljivost na tržištu rada u sektoru elektrotehnike i računarstva u Osječko-baranjskoj županiji – stoji u priopćenju Filozofskog fakulteta Osijek.

Projekt će obuhvaćati edukacije za mentore koje će se provoditi u četirima ciklusima predavanja preko sljedećih obrazovnih modula: 1. Sustav strukovnog obrazovanja; 2. Pedagoške osnove obrazovanja učenika; 3. Planiranje, programiranje i izvođenje učenja i poučavanja u radnom okruženju; 4. Praćenje, vrednovanje i ocjenjivanje učenika. Također, na temelju tih modula izradit će se i priručnik za mentore u gospodarstvu.

Edukaciju će provoditi članice Odsjeka za pedagogiju, izv. prof. dr. sc. Renata Jukić i doc. dr. sc. Senka Žižanović u sklopu Centra za didaktičko-metodička istraživanja koji djeluje na Filozofskom fakultetu u Osijeku, a predstavlja fakultetsko i sveučilišno središte za didaktička i metodička istraživanja.

Više informacija o projektu dostupno je na web-stranici Filozofskog fakulteta Osijek.

FOTO: UNSPLASH