LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Plasman na svjetsko studentsko natjecanje

FER-ovci pobijedili na srednjoeuropskom natjecanju u programiranju

Zagrebački FER-ovci nižu pobjede na europskim i svjetskim natjecanjima u programiranju.

Zagrebački FER-ovci nižu pobjede na europskim i svjetskim natjecanjima u programiranju.

Jučer je završen CERC, srednjoeuropsko studentsko natjecanje u programiranju. Natjecanje je održano u Krakowu, a prvo mjesto odnijeli su FER-ovci Stjepan GlavinaIvan Katanić i Gustav Matula.

Osim pobjednika, Sveučilište u Zagrebu predstavljala su još dva tima koja su postigla odlične rezultate.

Studenti PMF-a, Mislav Balunović, Ivica Kičić i Marin Tomić osvojili su četvrto mjesto, dok su na devetom mjestu studenti FER-a, Matija Milišić, Antun Razum i Tomislav Tunković.

Ovogodišnjim pobjednicima ovo nije prvi uspjeh na inozemnim natjecanjima, naime, Glavina i Katanić na istom su natjecanju prošle godine osvojili četvrto mjesto. Također, ovoga ljeta odnijeli su u finalu Svjetskog studentskog ACMICPC natjecanja u programiranju srebrnu medalju i osmo mjesto u ukupnom poretku, u konkurenciji od 122 tima iz cijelog svijeta.

Ovogodišnja pobjeda u Krakowu plasirala ih je na finale Svjetskog studentskog ACMICPC natjecanja koje će biti održano od 16. do 21. svibnja u Maroku.

Na CERC-u 2014. nastupilo je 79 timova iz sedam srednjoeuropskih zemalja, Austrije, Češke, Hrvatske, Mađarske, Poljske, Slovačke i Slovenije. Natjecanje je trajalo pet sati i sastojalo se od timskog rješavanja 12 problemskih zadataka na algoritamskoj osnovi u programskim jezicima C/C++/Java, pod operativnim sustavom Linux na jednom računalu.

FOTO: VEČERNJI LIST