LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
I vikendom na predavanje

Fakultet koji ide u obnovu objavio raspored radnih subota u ljetnom semestru

Budući da ljetni semestar završava ranije, odnosno 8. svibnja, studenti će predavanja odrađivati i subotama.

Budući da ljetni semestar završava ranije, odnosno 8. svibnja, studenti će predavanja odrađivati i subotama.

Fakultet strojarstva i brodogradnje, kao i brojne druge zagrebačke visokoobrazovne institucije, uskoro kreće u proces obnove objekata koji su stradali u potresu.


Kako bi se smanjila potreba za online nastavom tijekom izvođenja građevinskih radova, ljetni semestar na FSB-u kreće 27. veljače, a ne 6. ožujka kako je prvotno planirano.

Također, povećat će se i tjedno opterećenje. Konkretno, satnica će se povećati za 33 posto - školski sat će, umjesto standardnih 45 minuta, u ljetnom semestru trajati 60 minuta, a reducirat će se i broj pauza. Ako studenti, primjerice, imaju dva sata predavanja, tada nastava traje 120 minuta uz 15 minuta pauze (60+15+60). 

Budući da ljetni semestar završava ranije, odnosno 8. svibnja, studenti će predavanja odrađivati i subotoma. Predviđeno je ukupno šest radnih subota, a nastava će se odvijati prema sljedećem rasporedu: 
  • 4. ožujka – raspored od ponedjeljka 
  • 11. ožujka – raspored od utorka 
  • 18. ožujka – raspored od srijede 
  • 25. ožujka – raspored od četvrtka 
  • 1. travnja – raspored od petka 
  • 15. travnja – raspored od ponedjeljka 
Podsjetimo, FSB je ranije svoje studente obavijestio da će se potreba za online nastavom javiti 22. travnja. Dakle, studenti će posljednjih dva tjedna ljetnog semestra provesti u online okruženju, no kolokviji će biti održani u fizičkom obliku.
FOTO: UNSPLASH