LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
FER-ovci kreću po nove medalje

Elektrijada 2014.: 210 FER-ovaca spremno obraniti prvo mjesto na Balatonu

Prošlogodišnja Elektrijada u mađarskom Siofoku prošla je i više nego uspješno za FER-ovce. Hoće li FER-ovci izdominirati i ovu godinu?

Prošlogodišnja Elektrijada u mađarskom Siofoku prošla je i više nego uspješno za FER-ovce. Hoće li FER-ovci izdominirati i ovu godinu?

Ako se dosad niste susreli s pojmom Elektrijade i još niste s FER-a, ne znate što ste propustili!

Elektrijada je međunarodno sveučilišno natjecanje studenata elektrotehničkih fakulteta, a nastalo je tijekom bivše Jugoslavije. Ovo natjecanje, s 54 godine tradicije, sada se pretvorilo u tradicionalno natjecanje studenata za područja bivše Jugoslavije, ali i Bugarske i Poljske. Naravno, ostale zemlje nisu isključene iz ovog projekta, no tradicionalno se najviše prijava prima iz ovih zemalja.

Elektrijada se sastoji od tri komponente: natjecanje u znanju, natjecanje u sportovima i zabavni dio. Ove godine održat će se od 7. do 12. svibnja na mađarskom Balatonu, a zagrebačke Sveučilišne boje će braniti Fakultet elektrotehnike i računarstva. FER očekuje konkurencija od 17 fakulteta i preko 1500 studenata.

Zastupljene discipline

82 studenta se u području znanja imaju priliku natjecati u analizi elektroenergetskog sustava, automatici, fizici, električnim strojevima, matematici (1 i 2), informatici, objektnom orijentiranom programiranju, teoriji električnih krugova, elektronici (1 i 2), obnovljivim izvorima energije, telekomunikacijama, osnovama elektrotehnike te engleskom jeziku.

Sportskom dijelu, u kojemu će sudjelovati 102 studenta, pripadaju šah, košarka, odbojka, kros, nogomet, rukomet, stolni tenis i veslanje.

Prošlogodišnja Elektrijada u mađarskom Siofoku prošla je i više nego uspješno za FER-ovce. U konkurenciji od 1000 studenata i 11 regionalnih fakulteta, studenti su zauzeli ekipno prvo mjesto u znanju i sportu, a time i prvo mjesto sveukupno, ispred ETF-a Beograd i FTN-a Novi Sad.

Čak 210 FER-ovaca

Zagreb će na šest dana napustiti čak 210 FER-ovaca, što studenata, što profesora, što asistenata, a nadaju se obrani svoje prošlogodišnje pozicije. Za vrijeme Elektrijade studenti će biti oslobođeni obaveza na fakultetu. Osim zabave i povezivanja studenata, cilj je kroz natjecanja u znanstvenim disciplinama istaknuti najbolje buduće inženjere te kroz sportska natjecanja popularizirati sveučilišni sport i razmjenu iskustava među studentima. Dobro organiziran program Elektrijade, uz atraktivnu turističku lokaciju i mnoštvo studenata, svima jamči dobar provod i nezaboravne trenutke.

Svi zainteresirani rezultate natjecanja moći će pratiti na Facebook stranici Elektrijade. ali i na live feedbacku u auli FER-a.

Ako se želite opustiti danas, ispratiti natjecatelje Elektrijade i Primatijade, toplo vam savjetujemo da se uputite na Warm-up-ijadu!

Warm-up-ijada
 

Start je u 21:00 u klubu studenata Malo Misto (Ilica 54), a zabava se nastavlja u Book Caffeu (Hrvatske bratske zajednice 4). Sve ostale informacije pronađite klikom na Facebook eventu, a mi ćemo samo poručiti – vidimo se i sretno svim natjecateljima!

FOTO: STUDENTSKI.HR