LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Obrazovanje u inozemstvu

EducationUSA klub donosi sve važne informacije o studiranju na američkim sveučilištima

U sklopu EducationUSA kluba IRO sve zainteresirane upoznaje s visokim obrazovanjem u SAD-u i pruža im korisne savjete. Traženje financijske potpore za studij ondje tema je sljedećeg sastanka.

U sklopu EducationUSA kluba IRO sve zainteresirane upoznaje s visokim obrazovanjem u SAD-u i pruža im korisne savjete. Traženje financijske potpore za studij ondje tema je sljedećeg sastanka.

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) sve do listopada 2021. provodi program naziva EducationUSA klub. U njegovu sklopu jednom mjesečno – četvrtkom od 18:30 do 20:00 – održava različita predavanja i radionice usmjerene na pripremu za studij i život u Sjedinjenim Američkim Državama. 

Članom tog kluba, navode iz IRO-a, mogu postati svi koji su zainteresirani za preddiplomske i diplomske studije na američkim sveučilištima te se planiraju prijaviti na ta sveučilišta ove jeseni. Kroz mjesečne sastanke informirat će se o visokom obrazovanju ondje, olakšat će im se prijavni proces, dobit će korisne savjete te će se umrežiti s drugim srednjoškolcima i studentima. 


U sklopu programa prošlog četvrtka, 14. siječnja, obrazovna savjetnica IRO-a Ana Uglešić održala je radionicu na temu Kako odabrati sveučilište i studijski program.

– Tijekom tog događanja sudionici su imali prilike saznati više o različitim tražilicama sveučilišta i studijskih programa te kriterijima na koje je potrebno obratiti pozornost pri odabiru željenog visokog učilišta i programa. Obrazovna savjetnica naglasila je da je potrebno dobro proučiti željeno sveučilište prije nego ga se kontaktira, uzimajući pritom u obzir lokaciju, broj internacionalnih studenata, izgled kampusa, dostupnost smještaja, sveučilišne profesore, rokove prijava i dr. Istaknula je da je vrlo bitno da studenti odaberu sveučilište koje će najviše odgovarati njihovim potrebama. Nakon teoretskog dijela događanja, sudionici su dobili zadatak da uporabom prethodno predstavljenih tražilica pronađu dva sveučilišta ili studijska programa koja ih zanimaju i odgovaraju njihovim parametrima pretrage te da ih naknadno predstave ostalim sudionicima radionice. – pojašnjavaju iz IRO-a.

Sljedeći susret zakazan je za 11. veljače, a organizatori najavljuju da će biti posvećen traženju financijske potpore za studij u SAD-u. Prijave za sudjelovanje vrše se ispunjavanjem obrasca na poveznici

FOTO: PIXABAY