LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentsko predstavništvo

Dva člana domskog odbora odstupila s funkcije, odabrani novi

Emanuel Kožul i Magdalena Šokčević postali su novi članovi domskog odbora studentskih domova u Osijeku nakon što je dvoje prethodnih razriješeno na vlastiti zahtjev. Provjerili smo sa Studentskim zborom o čemu se radi.

Emanuel Kožul i Magdalena Šokčević postali su novi članovi domskog odbora studentskih domova u Osijeku nakon što je dvoje prethodnih razriješeno na vlastiti zahtjev. Provjerili smo sa Studentskim zborom o čemu se radi.

Domski odbor studentskih domova u Osijeku, sukladno nedavno donesenoj odluci ravnatelja Studentskog centra Tugomira Kuduza, ima dva nova člana koja su zamijenila prethodne studentice koje su se na vlastiti zahtjev razriješile.

Na prijedlog Studentskog zbora Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku u Odbor je imenovano dvoje studenata:
  • Emanuel Kožul, Studentski dom K.P. Svačića
  • Magdalena Šokčević, Studentski dom Ivana Gorana Kovačića.
Mandat novih članova Odbora nastavlja se na mandat prethodnih članova, a odluka je stupila na snagu s danom donošenja.
Vezano: Osječki studenti žale se na uvjete u domovima – problem su grijanje, krađa bicikala i internet
Podsjećamo, studenti koji žive u osječkim studentskim domovima nedavno su nam se požalili zbog uvjeta u kojima borave. Prema onome što su nam tada rekli, imali su velikih problema s grijanjem i krađom bicikala, a navodno je bila loša i komunikacija sa studentima u Domskom odboru.

S obzirom na to da su nam iz sveučilišnog studentskog zbora tada odgovorili da nisu zaprimili nijednu pritužbu vezanu uz uvjete boravka u Domu te da će kontaktirati članove Odbora kako bi dobili uvid u stvarno stanje, obratili smo im se ponovno i doznali kakva je sada situacija:

– Nakon upita svim članovima Odbora saznali smo da su zbog aktualne epidemiološke situacije upite studenata i komunikaciju s nadležnima članovi Odbora rješavali online putem. Također, saznali smo i da je jedan od članova dao ostavku, a jedan izgubio status korisnika doma pa time i člana Odbora, nakon čega smo na sjednici Studentskog zbora Sveučilišta u Osijeku raspisali poziv studentima da se kandidiraju za dopunske članove Odbora kako bi popunili upražnjena mjesta. Nakon provedenog postupka odabira najboljih kandidata, Studentski zbor Sveučilišta u Osijeku ravnatelju Studentskog centra predložio je dva nova kandidata, koja je ravnatelj 6. travnja 2021. godine imenovao i početkom ovog tjedna dostavio nam Odluku o imenovanju.

S kolegicom koja nam je dala informacije o radu članova Odbora dogovorili smo sastanak na koji bi kroz koji dan pozvali sve članove te predstavnike Studentskog centra u Osijeku kako bi zajedno porazgovarali o budućim aktivnostima Odbora.

Što se tiče javljanja studenata zbog problema s uvjetima smještaja, kažu nam iz Studentskog zbora, do dana slanja ovoga odgovora nisu zaprimili nijednu pritužbu.
FOTO: STUDENTSKI CENTAR OSIJEK