LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Poduzetnici bez granica

Druga EWoB Akademija privukla entuzijastične studente

Druga po redu EWoB Bussines Akademija održana je 4. lipnja na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Predavanja su održali: Ivan Brozović (Degordian), Andrija Barić (Končar-KET) i Kazimir Luka Bačić (Agencija za investicije i konkurentnost).

Druga po redu EWoB Bussines Akademija održana je 4. lipnja na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Predavanja su održali: Ivan Brozović (Degordian), Andrija Barić (Končar-KET) i Kazimir Luka Bačić (Agencija za investicije i konkurentnost).

Studentska udruga Poduzetnici bez granica (EWoB) već dugi niz godina organizira razne projekte, surađuje s uspješnim poduzećima te dovodi inspirativne predavače na Ekonomski fakultet u Osijeku. Tradicija se nastavila kada je student pete godine poduzetništva, Dominik Osmeričić, prije nekoliko mjeseci došao na ideju da organizira EWoB Business Akademije. Ideja je bila studentima omogućiti da poslušaju životne i poslovne priče uspješnih ljude iz cijele Hrvatske te da se povežu s budućim poslodavcima.  

  Cilj nam je bio predstaviti poduzeća i industrije o kojima studenti slabo znaju jer su takve tvrtke većinom pozicionirane u Zagrebu. Studenti na Akademijama imaju priliku od mladih profesionalaca, koji su svojim aktivnostima tijekom studija i posla došli do visokih pozicija, čuti kako je to raditi u velikim stranim, ali i domaćim korporacijama te više naučiti o industrijama konzaltinga, ljudskih resursa, globalne distribucije, energetike, bankarstva i drugih. – rekao je Dominik Osmeričić.

Druga po redu EWoB Bussines Akademija održana je 4. lipnja na Ekonomskom fakultetu u Osijeku za tridesetak studenata. Događaj je otvorio Ivan Brozović koji trenutno radi kao Account Manager u Degordianu. Posljednjih godina radio je na razvoju strategija i kampanja na digitalnim medijima za klijente iz cijeloga svijeta te je dobio brojne nagrade za svoj rad.

Na Akademiji je pričao o svom poslovnom putu, Degordianu te o ljubavi prema digitalnom marketingu. Kroz jednosatno predavanje, u kojem je rekao nešto više o koracima osmišljavanja digitalne kampanje, važnosti ljudi u poslovanju, kreativnosti u razvoju ideja, pokazao je najuspješnije digitalne kampanje koje je osmislio. Jedna od najvažnijih stvari koje je gospodin Brozović rekao, a koja je zasigurno ostala većini polaznika u sjećanju, je: Najbolja stvar koju možete napraviti je ulagati u sebe.

Foto: Bookmark

Drugi predavač, Andrija Barić, zaposlen je u nastupnom i vodećem poduzeću Končar Grupe, Končar-KET-u u sektoru Financije i računovodstvo. Predstavio je poduzeće, otkrio kako posluje te ukazao na njegovu važnost za razvoj društva. Također, na primjeru otvaranja hidroelektrana u Keniji i Zambiji objasnio je kompleksnost takvih operacija u području logistike, osiguranja te financiranja samih projekata.

Posljednji predavač bio je Kazimir Luka Bačić koji više od dvije godine radi u Agenciji za investicije i konkurentnost, točnije u Sektoru za investicije. Predstavio je ulogu Agencije u promicanju imidža Hrvatske kao zemlje pogodne za ulaganje. Zatim je istaknuo sektore i osnovne aktivnosti koje ona provodi kako bi pomogla investitorima i sudjelovala u kreiranju povoljnije investicijske klime.

Također, studenti su imali priliku poslušati više o uspješno realiziranim projektima, saznati više informacija o Zakonu o poticanju ulaganja (NN 102/15) te otkriti koji su sve koraci potrebni kako bi se uspješno realizirao investicijski projekt.

Druga EWoB Akademija je, uz izvrsne predavače, privukla proaktivne i entuzijastične studente željne znanja koji su se kroz nekoliko sati u ugodnoj atmosferi upoznali. Upijati znanje i stvarati kontakte nikad nije bilo jednostavnije i zanimljivije nego na ovom događaju. Iduće izdanje očekuje nas ove jeseni, a u međuvremenu pratite informacije na službenoj Facebook stranici.

FOTO: BOOKMARK