LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
LJETNI SMJEŠTAJ

Donosimo cijene za domski ljetni smještaj u gradovima diljem Hrvatske

Donosimo uvjete i cijene za korištenje studentskog ljetnog smještaja u Puli, Rijeci, Zadru i Osijeku.

Donosimo uvjete i cijene za korištenje studentskog ljetnog smještaja u Puli, Rijeci, Zadru i Osijeku.

Studentski domovi diljem Hrvatske mijenjaju svoje uvjete nakon 15. srpnja, odnosno prelaze na model ljetnog smještaja. Prethodno smo pisali o mogućnostima smještaja za studente u Zagrebu, a sada vam donosimo opcije u Puli, Rijeci, Zadru i Osijeku.

 

Rijeka

 

Iz Studentskog centra Rijeka obavijestili su nas da će ljetni smještaj i ove godine biti organiziran u 2. i 3. objektu u Studentskom naselju Ivan Goran Kovačić u periodu od 15. srpnja do 31. kolovoza. Pravo na ljetni smještaj imaju svi studenti uz uvjet da im je smještaj potreban zbog obveza na fakultetu ili zbog studentskog posla.

 

Cijene ljetnog smještaja su iste kao i prošle godine, odnosno cijena jednog noćenja u jednokrevetnoj sobi iznosi 17,25 eura plus PDV dok cijena noćenja u dvokrevetnoj sobi iznosi 13,27 eura plus PDV po osobi. Za neprekinuti boravak u trajanju od 30 i više dana studentu gostu se odobrava 66 posto popusta.

 

Pula
 

Pravo na boravak u studentskom domu nakon 15. srpnja inače imaju samo studenti iz članka 9. Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava studenata u redovitom statusu na subvencionirano stanovanje. Međutim, zbog interesa i potrebe i drugih studenata, iz Studentskog centra kažu da se u razdoblju od 16. srpnja do 30. kolovoza, omogućava smještaj u Studentskom domu Pula i onim studentima koji imaju potrebu za boravkom tijekom ljeta, radi obavljanja sezonskih poslova posredstvom student servisa.

 

Evo do kada bi Znanstveno-istraživački centar na osječkom FERIT-u trebao biti završen


Tu mogućnost ostvaruju studenti koji su tijekom aktualne akademske godine boravili (i borave) u Studentskom domu, odnosno koji koriste uslugu smještaja do 15. srpnja, te sukladno tome imaju važeći ugovor o smještaju za akademsku godinu 2023./2024. 

 

Cijena ljetnog smještaja je ista kao i prošle godine, odnosno za 45 dana boravka u domu iznosi 228 eura.
 

Broj mjesta je ograničen i ovisi o mogućnostima Studentskog centra i samom interesu studenata. Prošle godine bilo je osigurano 70-ak mjesta, a toliki je bio i interes studenata.

 

Zadar


Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku od jeseni uvodi novi studij


Na stranici Sveučilišta u Zadru navedeno je kako Studentski dom Sveučilišta u Zadru tijekom ljeta, odnosno od 20. srpnja do 30. kolovoza posluje kao hostel. Dom na raspolaganju nudi 94 soba, od čega 18 trokrevetnih i 76 jednokrevetnih, a može ukupno primiti 206 gostiju.
 

Cijena za oba tipa smještaja je 28,62 eura po osobi.

 

Osijek


Sukladno odluci o statusnoj promjeni, Studentski centar Požega pripojen je ustanovi Studentski centar u Osijeku. Stoga nam iz Studentskog centra Osijek navode kako ljetni smještaj ove godine neće biti dostupan u Požegi, budući da trenutno ne postoji potreba i interes studenata za smještajem tijekom ljetnih mjeseci.

 

Ljetni smještaj u Osijeku će, kao i prethodnih godina, od 16. srpnja biti organiziran u jednom od tri studentska doma, čiji je kapacitet u cijelosti predviđen za smještaj i potrebe studenata. Svi studenti imaju pravo na boravak u studentskom domu, uz prethodnu najavu dolaska.

Već je prava navala na subvencionirani smještaj u Rijeci, evo kada možete očekivati natječaj


 

Cijena mjesečnog korištenja dvokrevetne sobe je 150 eura.

FOTO: SVEUČILIŠTE U ZADRU, ILUSTRACIJA