LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natječaj zaklade „Čujem, vjerujem, vidim"

Dodjeljuju se računala mladima i studentima s invaliditetom

Zaklada „Čujem, vjerujem, vidim” odlučila je napraviti još jedan korak prema ostvarenju potpune inkluzije osoba s invaliditetom u društvo dodjeljujući im prijenosna računala. Prijave na natječaj zaprimaju se do petka, 17. studenog.

Zaklada „Čujem, vjerujem, vidim” odlučila je napraviti još jedan korak prema ostvarenju potpune inkluzije osoba s invaliditetom u društvo dodjeljujući im prijenosna računala. Prijave na natječaj zaprimaju se do petka, 17. studenog.

Međunarodni dan osoba s invaliditetom, 3. studenog, dan je međunarodnog poštivanja koji se redovno obilježava od 1998. godine na inicijativu Ujedinjenih naroda. Cilj je posvećivanja određenog dana osobama s invaliditetom postizanje boljeg razumijevanja njihovih problema i ostvarenje zajamčenih im prava.

Iako u društvu još uvijek nije postignuta potpuna inkluzija osoba s invaliditetom, ovaj nas dan svake godine pokrene na ostvarivanje hvale vrijednih akcija. Jedna od takvih je i projekt zaklade Čujem, vjerujem, vidim koja namjerava dodijeliti prijenosna računala mladima i studentima s invaliditetom u dobi od 16. do 29. godine života.

Uvjet za sudjelovanje u natječaju jest državljanstvo Republike Hrvatske. Važno je naglasiti da prijava mora sadržavati životopis kandidata, ispunjenu prijavnicu, kopiju važeće osobne iskaznice i kopiju rješenja o invaliditetu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Također, potrebno je priložiti potvrdu porezne uprave o visini primanja svakog člana kućanstva u razdoblju prvih šest mjeseci 2017. godine, a ako neki od članova obitelji ostvaruje određenu naknadu, primjerice naknadu Centra za socijalnu skrb, treba dostaviti i potvrdu o iznosu primljene naknade tijekom 2017. godine. Naposljetku, ključno je priložiti potvrdu o redovnom ili izvanrednom školovanju, što se odnosi na osobe uključene u obrazovni sustav. 

Prijave se zaprimaju do petka, 17. studenog, a nepotpune prijave neće se razmatrati. Šalju se na adresu e-pošte zakladacvv@gmail.com ili poštom na adresu Zaklade Andrije Medulića 16, 10000 Zagreb. Oni kandidati čije prijave budu prihvaćene, bit će obaviješteni najkasnije do 24. ovog mjeseca, a primopredaja će se održati 1. prosinca 2017. godine u 11 sati. Kontakt broj za sve dodatne informacije: 01/5510-092

FOTO: PIXABAY