LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zagrebu

Dodjela Zlatnih diploma i nagrada najboljim studentima FER-a: budućnost hrvatskog društva i industrije

„Fakultet postoji zbog studenata jer oni su naša budućnost. U učionicama, laboratorijima i hodnicima imamo preko 3.500 budućnosti“, poručio je dekan.

„Fakultet postoji zbog studenata jer oni su naša budućnost. U učionicama, laboratorijima i hodnicima imamo preko 3.500 budućnosti“, poručio je dekan.

Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER) dodijelio je Zlatne diplome i nagradio najbolje studente na svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća održanoj 15. studenoga u Zagrebu. Dekan FER-a, prof. dr. sc. Vedran Bilas, naglasio je u uvodnom govoru da su znanja studenata jamstvo budućnosti hrvatskog društva i industrije.

Sjednica je također obuhvatila priznanja bivšim i sadašnjim studentima, te zahvalnice srednjim školama za njihov doprinos srednjoškolskom obrazovanju. Dekan je istaknuo važnost njegovanja odnosa s diplomiranim inženjerima kao prostora suradnje i podrške zajednici.
 

„U proteklih sto godina na Fakultetu je diplomiralo preko 25.000 inženjera koji predstavljaju povijest, sadašnjost i budućnost tehnološkog i ekonomskog razvoja Hrvatske. FER je sudjelovao u ključnim projektima za Hrvatsku, za industriju i javne servise, a danas je među vodećim institucijama po projektnoj aktivnosti u Hrvatskoj i u europskom istraživačkom prostoru“, podijelio je dekan Bilas.

 

Zlatne diplome, priznanja i novčane nagrade


FER tradicionalno već više od trideset godina dodjeljuje spomen diplome svojim diplomiranim inženjerima povodom njihove 50. godišnjice diplomiranja. Ove godine, posebne Zlatne diplome uručene su inženjerima koji su stekli svoje diplome tijekom akademske godine 1972./1973.
 

„Fakultet postoji zbog studenata jer oni su naša budućnost. U učionicama, laboratorijima i hodnicima imamo preko 3.500 budućnosti“, poručio je dekan.


Studentice i studenti FER-a koji su postigli izuzetne uspjehe u akademskoj godini 2022./2023. bili su dobitnici priznanja pod nazivom „Josip Lončar'', najviše počasti koju Fakultet dodjeljuje studentima i nastavnicima. Ova prestižna nagrada nosi ime po akademiku profesoru Josipu Lončaru. Osim samog priznanja, nagrađeni su također primili i simboličnu novčanu nagradu od strane Fakulteta.

Nagrada „Željka Matutinović – Sunčica", osnovana 2010. prema odluci Fakultetskog vijeća, dodijeljena je za najbolje studentske radove u području elektronike u suradnji s industrijom, srednjim ili malim poduzećima. Pobjednici su također nagrađeni novčanom nagradom.

Više od dvadeset godina dodjeljuje se nagrada „Stanko Turk" za izuzetno vrijedan diplomski rad, a ove godine iz područja računarstva. Novčanu nagradu za ovu nagradu osigurala je tvrtka mStart iz Zagreba. Također, za istaknuti doprinos u srednjoškolskom obrazovanju, FER je dodijelio zahvalnice srednjim školama, te nagrade najbolje rangiranim kandidatima pri upisu na FER u akademskoj godini 2024./2025.
 


VEZANO:FER obilježava 30 godina od prijave prvog ispita na Studomatu


 

Dekan je za kraj pohvalio studente i čestitao im na predanom radu.
 

„Vaša znanja jamstvo su kvalitetnog profesionalnog razvoja i budućnosti hrvatskog društva i industrije. Ponos ste vašeg Fakulteta i vaših obitelji!“, rekao je.

FOTO: FOTO: FER