LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dodjela županijskih stipendija

Dodijeljeno 13 novih studentskih stipendija u Virovitičko-podravskoj županiji

Virovitičko-podravska županija na čelu sa županom Igorom Androvićem dodijelila je 13 novih studentskih stipendija

Virovitičko-podravska županija na čelu sa županom Igorom Androvićem dodijelila je 13 novih studentskih stipendija

Virovitičko-podravska županija na čelu sa županom Igorom Androvićem dodijelila je 13 novih studentskih stipendija u iznosu od 140 eura koje će studenti dobivati u periodu od godinu dana. 

Na javni natječaj za dodjelu stipendija prijavilo se 93 studenata, no od njih je bilo 8 prijava koje nisu zadovoljavale uvjete. Također, studenti koji su prije primali stipendiju potpisali su ugovor s pomoću kojeg dobivaju veću stipendiju od prošle koja je iznosila 106,28 eura. S obzirom na to, trenutno ukupno 64 studenata prima županijsku stipendiju, piše ICV.

Župan Igor Andrović ističe kako je glavni razlog za povećanje iznosa studentskih stipendija povećanje troškova i standarda života, a povećanje stipendije omogućiti će studentima bolje uvjete za studiranje i život općenito. Isto tako iskazuje želju da se mladi studenti vrate i potraže posao u županiji, posebice oni koji djeluju u deficitarnim zanimanjima koja manjkaju u Virovitičko-podravskoj županiji, ali i generalno u cijeloj državi.

Neki od studenata koji su ostvarili pravo na županijsku stipendiju su Laura Divković koja studira farmaciju u Osijeku, Iva Sulić studentica menadžmenta u Virovitici te Matej Bajan student prometa u Zagrebu. Studenti navode kako će stipendiju iskoristiti za troškove stanovanja, prijevoza, za štednju i  vlastite potrebe.
FOTO: FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA