LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SVEUČILIŠTE U MOSTARU

Dobra vijest za studente SUM-a

Kako bi se prilagodilo suvremenim obrazovnim trendovima i potrebama studenata, Sveučilište u Mostaru uvodi mogućnost online studiranja.

Kako bi se prilagodilo suvremenim obrazovnim trendovima i potrebama studenata, Sveučilište u Mostaru uvodi mogućnost online studiranja.

Sveučilište u Mostaru donijelo je niz ključnih odluka na svojoj redovitoj sjednici Senata, a jedna od istaknutih točaka dnevnog reda bilo je uvođenje mogućnosti online studiranja. Ova inicijativa predstavlja ključni korak prema širenju pristupa visokokvalitetnom obrazovanju, posebno za one studente koji zbog različitih ograničenja nisu u mogućnosti prisustvovati tradicionalnim nastavnim programima.
 

"Uvođenje online studiranja predstavlja značajan korak Sveučilišta u prilagođavanju modernim obrazovnim trendovima i potrebama studenata. Ovaj model omogućit će pristup visokokvalitetnomu obrazovanju većemu broju studenata, uključujući one koji zbog zemljopisnih ili drugih ograničenja ne mogu pohađati redovne nastavne programe. Online studiranje će, također, omogućiti fleksibilnost i personalizaciju učenja, što je ključno za studente koji žele uskladiti svoje obrazovanje s ostalim obvezama.” – navodi SUM.


Još jedna važna odluka bila je osnivanje Centra za istraživanje i razvoj vrhunskog sporta na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti SUM-a. Cilj Centra je pružanje podrške sportašima u njihovom profesionalnom razvoju i promicanje znanstvenih istraživanja u području sporta.

Sve odluke i inicijative usmjerene su prema razvoju naprednijeg i sveobuhvatnijeg obrazovnog okružja te promicanju akademske izvrsnosti i inovativnosti među studentima i nastavnicima.

FOTO: SVEUČILIŠTE U MOSTARU