LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Bogat program konferencije

Dani kriznog upravljanja u Tuheljskim Toplicama: fokus na klimatske promjene, održivost i sigurnost

Teme ovogodišnje konferencije uključuju klimatske promjene, održivost, sigurnost i zaštitu, međunarodnu i europsku sigurnost, komunikaciju i tehnologiju te analize kriznih situacija.

Teme ovogodišnje konferencije uključuju klimatske promjene, održivost, sigurnost i zaštitu, međunarodnu i europsku sigurnost, komunikaciju i tehnologiju te analize kriznih situacija.

Terme Tuhelj u Tuheljskim Toplicama 22. i 23. svibnja 2024. godine bit će domaćin Međunarodne znanstveno-stručne konferencije Dani kriznog upravljanja, koja će okupiti stručnjake iz raznih područja kako bi raspravljali o ključnim izazovima suvremenog društva. Ove godine konferencija nudi bogat program s okruglim stolovima, panelima, tribinama i predavanjima poznatih stručnjaka. Svečano otvorenje konferencije bit će u srijedu, 22. svibnja 2024. godine, s početkom u 10 sati.

Izučavanje iskustava i izvlačenje pouka iz prošlih kriznih stanja važno je za kontinuirano unaprjeđenje sustava kriznog upravljanja, kako u prevenciji, tako i u učinkovitom odgovoru na krizu. Upravo je to zadatak ove međunarodne znanstveno-stručne konferencije, koja se uspješno organizira niz godina. Teme ovogodišnje konferencije uključuju klimatske promjene, održivost, sigurnost i zaštitu, međunarodnu i europsku sigurnost, komunikaciju i tehnologiju te analize kriznih situacija. Istaknuti predavači izložit će svoja znanja i iskustva, kako bi sudionicima pružili dublji uvid u te važne teme.

Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo u Osijeku organizira međunarodnu konferenciju o bolestima jetre



Dr. sc. Ana-Maria Boromisa iz Instituta za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) u Zagrebu, voditeljica Odjela za međunarodne ekonomske i političke odnose, govorit će o klimatskim promjenama i hitnosti poduzimanja potrebnih mjera. Doc. dr. sc. Robert Barić s Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, stručnjak za međunarodne odnose i sigurnost, održat će predavanje o sigurnosnim izazovima u modernom vremenu. Renomirana stručnjakinja u području kriminalistike i forenzike prof. dr. sc. Ksenija Butorac raspravljat će o tome kako bolje razumjeti dinamiku kriznih situacija i primijeniti te spoznaje u budućem upravljanju krizama. Dr. sc. Mirjana Matešić, vodeća stručnjakinja za održivi razvoj i korporativnu društvenu odgovornost koja aktivno sudjeluje u provedbi politika održivog razvoja u poslovanju te direktorica Hrvatskog poslovnog vijeća za održivi razvoj, otvorit će temu održivosti korporacija, s naglaskom na zahtjeve i velike izazove.

Dubrovački medijski dani: ovogodišnji fokus je na istraživanju dezinformacija



Konferencija se održava uz podršku brojnih partnera, uključujući Europsku komisiju, IFEH – International Federation of Environmental Health, CONRIS mrežu, B. EN. A., HRPSOR, IRMO, Zdravstveno veleučilište, Sveučilište Vern, Sveučilište Libertas, Zdravstveno veleučilište, Sveučilište J. J. Strossmayer, Veleučilište Securus, Udrugu gradova, Zagrebačku županiju, Turističku zajednicu Zagrebačke županije i druge.

Sveučilište u Rijeci domaćin je International scientific meetinga – CSIC 2023 Croatia



Na sljedećim poveznicama možete pronaći više informacija te cijeli program konferencije.
IZVOR: VELEUČILIŠTE VELIKA GORICA
FOTO: TERME TUHELJ, TUHELJSKE TOPLICE