LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
MLADI ZA MLADE – JAČANJE ZAJEDNICE MLADIH OSOBA U RIZIKU OD SOCIJALNE ISKLJUČENOSTI

Crveni Nosovi klaunovidoktori održat će radionicu o društvenom poduzetništvu

CERM u suradnji s udrugom Futurum Montis organizira održavanje radionice o društvenom poduzetništvu za mlade s područja Ravne Gore, Delnica i okolnih mjesta. Radionicu će u Srednjoj školi Delnice, 25. studenog u 10:00 sati, održati svima dobro poznati Crveni Nosovi klaunovidoktori.

CERM u suradnji s udrugom Futurum Montis organizira održavanje radionice o društvenom poduzetništvu za mlade s područja Ravne Gore, Delnica i okolnih mjesta. Radionicu će u Srednjoj školi Delnice, 25. studenog u 10:00 sati, održati svima dobro poznati Crveni Nosovi klaunovidoktori.

U okviru aktivnosti planiranih u trećoj godini provođenja projekta MLADI ZA MLADE – jačanje zajednice mladih u riziku od socijalne isključenosti, CERM u suradnji s udrugom Futurum Montis organizira održavanje radionice o društvenom poduzetništvu za mlade s područja Ravne Gore, Delnica i okolnih mjesta. Radionicu će u Srednjoj školi Delnice, 25. studenog u 10:00 sati, održati svima dobro pozanti Crveni Nosovi klaunovidoktori. Radionica je potpuno besplatna te je namijenjena svim mladima s navedenog područja.

Društveno se poduzetništvo u Hrvatskoj i svijetu primjenjuje već neko vrijeme različitim oblicima socijalnog djelovanja. Podsjetimo, društveno poduzetništvo predstavlja poslovanje temeljeno na načelima društvene, okolišne i ekonomske održivosti, kod kojeg se stvorena dobit ili višak prihoda u cijelosti ili većim dijelom ulaže za dobrobit zajednice.

Ciljevi društvenog poduzetništva, obuhvaćaju i realizaciju strateških ciljeva, borbu protiv siromaštva, zapošljavanje, stvaranje novih proizvoda, ostvarenje tržišne konkurentnosti, očuvanje sredstava, vrednovanje baštine i bioraznolikosti te unapređenje kvalitete života poslovanjem za opću dobrobit društvene zajednice.

Ovakav je tip poduzetništva, posebice u današnje vrijeme, iznimno važan s obzirom na to da djeluje kao dio ekonomskog sustava te, sukladno tomu, sadrži različite metode rješavanja društvenih problema, odnosno problema s kojima se suočavaju socijalno ugrožene i zapostavljene zajednice. Važno je istaknuti da se navedenim načinima ne pokušava ostvariti profit u prvom redu, kao što je slučaj kod drugih oblika poduzetništva, nego pozitivno utjecati na društvo u cjelini i pomoći mu da ostvari svoje prioritete i potencijale te, na kraju krajeva, život dostojan svakog čovjeka.

Upravo zato Crveni Nosovi klaunovidoktori savršen su primjer takvog poslovanja. Misija klaunovadoktora je uz pomoć umjetnosti profesionalnog klauniranja, humora i smijeha vratiti ljudima u teškim i kriznim situacijama i okolnostima osjećaj radosti, sreće i optimizma.

Članak je nastao u sklopu projekta MLADI ZA MLADE – jačanje zajednice mladih osoba u riziku od socijalne isključenosti, a za sadržaj je odgovoran isključivo Centar za razvoj mladih. Projekt provodi CERM u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, područnim uredom Sisak, te s udrugama Institut za stručno usavršavanje mladih, Ženska soba i Udrugom mladih Futurum Montis, a uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA