LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
U Splitu pokrenut novi časopis za mlade

Crno - bijeli svijet za aktivnije društvo

U Splitu pokrenut novi časopis za mlade "Crno - bijeli svijet" kojim se ih se želi potaknuti na aktivnije sudjelovanje u društvu.

U Splitu pokrenut novi časopis za mlade "Crno - bijeli svijet" kojim se ih se želi potaknuti na aktivnije sudjelovanje u društvu.

Društvu u kojem živimo nedostaje prostora gdje mladi mogu izreći svoje stavove i argumentirano ih raspraviti. Sviđalo se to nama ili ne, to je istina. Upravo zbog toga nedavno je pokrenut novi časopis za mlade Crno – bijeli svijet. Bruno Petrušić, jedan od inicijatora udruge mladih Split misli koja i stoji iza časopisa, u grupi u kojoj je okupio suradnike, piše kako je “uočavajući da gotovo i nema prostora i prilika za konstruktivno sudjelovanje mladih u procesima donošenja odluka, kao ni za utjecaj na politiku u našem društvu“, odlučio sebi i drugima izgraditi prostor i mladim ljudima koji žele postati aktivniji ponuditi platformu s koje mogu djelovati.

Tako u Crno – bijelom svijetu mladi mogu pisati o sljedećim temama:

- interpretacija/kritičko interpretiranje glazbe, filma, knjige i ostalih produkata umjetnosti
- polemika/debata o jednoj konkretnoj temi (argumentirani prikaz dvaju suprostavljenih stavova, pogleda i mišljenja)
- sektor civilnog društva i pitanje ljudskih prava (suradnja s udrugama)
- informativna rubrika o događajima
- mladi u društvu, društvo mladih (studiranje, sport, izvještaji s događanja vezanih uz mlade, savjet mladih-politika, udruge mladih i njihove aktivnosti)

Časopis ima suradnike diljem Hrvatske, a distribuira se u Splitu, Zagrebu, Osijeku i Rijeci. Ovaj besplatni časopis zasigurno će među mladima koji su već društveno angažirani steći čitatelje, a ponukat će i nove mlade snage da se uključe u stvaranje boljeg društva za sebe, ali i generacije koje dolaze.

Časopis je izdan uz potporu Agencije za mobilnost i programe EU te program Mladi na djelu.

FOTO: FACEBOOK