LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prvi korak prema karijeri

Career Speed Dating: Poslodavci pružili studentima njihovih 8 minuta

Na ovogodišnjem Career Speed Datingu sudjelovala su 42 poduzeća, a studenti su mogli razgovarati osam minuta sa šest poduzeća unutar svake od sedam skupina.

Na ovogodišnjem Career Speed Datingu sudjelovala su 42 poduzeća, a studenti su mogli razgovarati osam minuta sa šest poduzeća unutar svake od sedam skupina.

Career Speed Dating, jedinstven spoj selekcijskog razgovora i speed datinga, održan je 13. prosinca 2018. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Pružio je priliku studentima da iskuse pravi razgovor za posao u ležernoj atmosferi, sklope nova poznanstva i naprave prvi korak prema karijeri u samo osam minuta. Također, ponudio je priliku poslodavcima da pronađu najboljeg kandidata za posao.

Studentima je bilo ponuđeno sedam skupina poduzeća te su mogli razgovarati osam minuta sa šest poduzeća unutar svake skupine. Poduzeća imaju različit pristup razgovoru, a kako to radi SedamIT, podijelio je s nama Igor Blažanović, voditelj CRM odjela:

– Naša su pitanja na primjer: glazba ili sport? Stepenice ili lift? Java ili Python? Ta uvodna pitanja pomažu razviti razgovor. Time se nastojimo, uz konkretan razgovor o poslu, približiti kandidatima i saznati što rade u slobodno vrijeme, čime se bave i koji su njihovi interesi.

 Uz to Igor ohrabruje:

– Na pitanje: koji je Vaš najveći uspjeh u životu? studenti često ne znaju odgovor. Međutim, to što studiraju, ili su možda već na posljednjim godinama fakulteta, samo je po sebi veliki uspjeh.

Svoje mišljenje o Career Speed Datingu podijelili su i studenti.

– Zadovoljan sam Career Speed Datingom jer je opuštena atmosfera i ne postoji pritisak te možemo opušteno razgovarati. Studenti mogu vidjeti što poduzeća nude i obrnuto te je to odlična simbioza. – rekao je Gregor.

Ivi je ovo već drugi dolazak na Career Speed Dating:

– Bio sam i prošle godine Sličan je kao Job Fair, samo manji i osobniji. Poručio bih studentima da svakako probaju, nemaju što izgubiti i može biti jako dobro.

Ove su godine na Career Speed Datingu, u organizaciji eSTUDENTa, sudjelovala 42 poduzeća: Danieli Systec, Gideon Brothers, Hrvatska elektroprivreda, Končar – Mjerni transformatori, RASCO, Vertiv, Atos IT Solutions and Services, HashCode, Memgraph, Microblink, Axilis, Croteam, A1, COMBIS, Ericsson Nikola Tesla, SedamIT, Tele2, CS Computer Systems, Croatia osiguranje, Financijska agencija – FINA, INFIGO IS, INsig2, Poslovna inteligencija, Zagrebačka banka, Altpro, Byte Lab Grupa, GlobalLogic, GREYP BIKES, LOGICDATA Mechatronics, Rimac Automobili, Ekobit, AVL-AST, dSPACE engineering, KING ICT, 2e Systems, SysKit, Bornfight, Five, Infinum, SofaScore, Trikoder, Undabot.

FOTO: ESTUDENT