LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus u školstvu

Capak otkrio što će biti sa studentima i mjerama na fakultetima

Na današnjoj konferenciji za medije, Nacionalni stožer civilne zaštite predstavio je novi set mjera za suzbijanje pandemije, a kratko se govorilo i o studentima.

Na današnjoj konferenciji za medije, Nacionalni stožer civilne zaštite predstavio je novi set mjera za suzbijanje pandemije, a kratko se govorilo i o studentima.

U Hrvatskoj je danas zabilježen novi rekordni broj zaraženih, čak 6932, a postotak pozitivnih je 46%. 

Aktivnih je slučajeva na današnji dan ukupno 28 541. U protekla 24 sata zaprimljeno je 307 novih bolesnika u bolnice, a preminulo je 36 osoba.

Zbog takvog rasta broja novozaraženih zadnjih nekoliko dana, Nacionalni stožer civilne zaštite danas je održao konferenciju za medije na kojoj je predstavljen novi set mjera, o kojima više možete pročitati na poveznici

Jedna od velikih promjena je da se uvode COVID-potvrde u javne i državne uprave i institucije, a to vrijedi i za školstvo. Dakle, nastavnici i svi drugi zaposleni u školstvu trebat će COVID-potvrde. Ipak, COVID-potvrde neće biti potrebne za roditelje koji dolaze po djecu u škole. 

Stožer je istaknuo kako će se postrožiti mjere u školama, nosit će se maske bez obzira na to drži li se fizički razmak.

Ipak, u sustavu visokog obrazovanja neće se mijenjati ništa za sad, odnosno neće se donositi nove mjere. Odnosno, kako je rekao Krunoslav Capak, sve će se eventualne dodatne mjere ostaviti na razini sveučilišta koja će samostalno donositi mjere, uz pomoć HZJZ-a. 
 
VEZANO: Stigle upute: evo kako će izgledati kontaktna nastava na fakultetima

Preporuka je da se studenti u što većoj mjeri cijepe, no čini se da od novih mjera na fakultetima na nacionalnoj razini zasad neće biti ništa. 
 
VEZANO: Ministar Fuchs komentirao mjere na fakultetima i cijepljenje studenata
FOTO: UNSPLASH