LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus u Hrvatskoj

Ministar Fuchs komentirao mjere na fakultetima i cijepljenje studenata

Ministar je rekao kako su fakulteti ozbiljne institucije koje mogu i znaju interpretirati sve preporuke HZJZ-a, odnosno epidemiološke službe.

Ministar je rekao kako su fakulteti ozbiljne institucije koje mogu i znaju interpretirati sve preporuke HZJZ-a, odnosno epidemiološke službe.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs komentirao je situaciju na fakultetima u četvrtak, nakon obilježavanja Dana Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prenosi Index

Za razliku od škola, rekao je ministar, fakulteti su od samih početaka imali nešto drukčiju varijantu epidemioloških mjera koje je preporučio Hrvatski zavod za javno zdravstvo, odnosno mogli su nastavu organizirati nastavu kako misle da je najbolje.

Prošle su se godine, podsjetio je, čitavi predmeti predavali online, no sada je rekao da to sigurno nije rješenje postoje i druge varijante.

– To su studenti, oni se bez daljnjega mogu cijepiti i u toj varijanti mogu i sveučilišta donijeti određene mjere, mogu i u konačnici primijeniti i varijantu covid-potvrda i testiranja – rekao je. 

Situacija je drukčija sa studentima medicine i sestrinstva te srednjih škola koje praksu obavljaju u bolnicama, za koje je dogovoreno da se oni testiraju prije ulaska u bolničke prostore gdje se odvija praksa.

Ponovio je da se fakultetima ostavlja na izbor kako će organizirati nastavu, no istaknuo je kako su to ozbiljne institucije koje mogu i znaju interpretirati sve preporuke HZJZ-a, odnosno epidemiološke službe. 

FOTO: UNSPLASH