LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku

Bogat trodnevni program Dana medijske pismenosti AUKOS-a

Poseban je naglasak ponovno stavljen na studente, pa će biti predstavljeni mnogi kreativni radovi i projekti iz područja medija, medijske pismenosti i kritičkoga vrednovanja informacija, kao i medijskih sadržaja.

Poseban je naglasak ponovno stavljen na studente, pa će biti predstavljeni mnogi kreativni radovi i projekti iz područja medija, medijske pismenosti i kritičkoga vrednovanja informacija, kao i medijskih sadržaja.

Dani medijske pismenosti AUKOS-a 2024. koje organizira Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku (AUKOS) – Odsjek za kulturu, medije i menadžment, u suradnji s partnerima, održava se od 22. do 30. travnja 2024. godine. Planirane su aktivnostima i u tjednima prije i poslije događaja, koje na nacionalnoj razini organiziraju Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji s brojnim partnerima i uz potporu Ministarstva kulture i medija te Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Glavni su ciljevi projekta podizanje svijesti javnosti o važnosti medijske pismenosti i kritičkog razmišljanja o medijskim sadržajima, stvaranje prilika za medijsko obrazovanje što većeg broja građana, posebice djece i mladih te podrška nastavnicima i odgojiteljima osiguravanjem obrazovnih materijala za razvoj medijske pismenosti. Odsjek za kulturu, medije i menadžment AUKOS-a sudjelovao je u svim dosadašnjim izdanjima Dana medijske pismenosti.

Ove je godine u okviru Dana medijske pismenosti AUKOS-a 2024. ponovno pripremljen sadržajno bogat trodnevni program kojim će se ujedno prigodno obilježiti i Svjetski dan slobode medija, 3. svibnja 2024. godine. Suradnici i partneri su Agencija za elektroničke medije i portal medijskapismenost.hr, a sa svojim aktivnostima ponovno su se uključila još dva odsjeka Akademije – Odsjek za vizualnu i medijsku kulturu i, prvi put, Odsjek za kreativne tehnologije.

Bit će organizirano ukupno dvadesetak raznovrsnih sadržaja, raspoređenih na čak osam osječkih lokacija. To su prostorije AUKOS-a u Tvrđi, na adresi Trg Svetog Trojstva 3 te u Ulici Petra Svačića 1/g i Ulici cara Hadrijana 8b i 8c sveučilišnog kampusa, Beckers pivnica u Tvrđi, HRT – Radio Osijek, Radio Laganini FM Osijek te Trg slobode u središtu Osijeka. Svi sadržaji organiziraju se uživo, a na programu su raznolika predavanja, radionice, izložbe, projekcije filmova i videouradaka, tematske studentske radijske emisije, predstavljanja EU projekata i medijskih partnera Akademije, kviz znanja, umjetnička prostorna instalacija te promocija knjige o medijima i medijskoj pismenosti.

Poseban je naglasak ponovno stavljen na studente pa će biti predstavljeni mnogi kreativni radovi i projekti koje su studenti svih pet studijskih godina, od 1. godine prijediplomskoga studija do 2. godine diplomskoga studija i više studijskih smjerova, uspješno realizirali na zadane teme iz područja medija, medijske pismenosti i kritičkoga vrednovanja informacija, kao i medijskih sadržaja. Koordinatori Dana medijske pismenosti AUKOS-a 2024. jesu Tomislav Levak, predavač, i dr. sc. Snježana Barić-Šelmić, viša asistentica s Odsjeka za kulturu, medije i menadžment Akademije.

Ulaz na sva događanja slobodan je, a cjelokupan program sa satnicama, lokacijama i dodatnim informacijama, objavljen je na društvenim mrežama događaja te internetskoj stranici akademije. Za više dodatnih informacija, možete se obratiti na broj telefona koordinatora događaja Tomislava Levaka 091/509-12-08
FOTO: AKADEMIJA ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU (AUKOS)