LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Poslastica za sve ljubitelje filma

Alimentin Filmski tjedan

Studentska udruga Alimenta, koja djeluje pri Pravnom fakultetu u Zagrebu, četvrtu godinu za redom uspješno organizira Filmski tjedan na temu ljudskih prava.

Studentska udruga Alimenta, koja djeluje pri Pravnom fakultetu u Zagrebu, četvrtu godinu za redom uspješno organizira Filmski tjedan na temu ljudskih prava.

Prošla je još jedna godina, a tako je došao red i na 4. po redu Alimentin Filmski tjedan.

Ove godine u suradnji sa Studentskim centrom – Kulturom promjene SC, Discovery Filmom, udrugama Restart i Fade in, nudimo vam čak 5 odličnih dokumentaraca.

Tjedan započinjemo s filmom “Kruh naš svagdašnji” koji vas uvlači u svijet industrijske proizvodnje hrane i visokotehnologiziranih farmi, području usmjerenom prema ostvarivanju što većeg profita te otuđenosti pojedinca od procesa proizvodnje.

Sljedeći dan je “Najveći film ikad prodan”. Čovjek koji je raskrinkao McDonalds u filmu “Superveliki ja”, ovaj put istražuje svijet proizvodnog plasiranja, marketinga i reklame u filmu koji je potpuno financiran kroz plasiranje određenih brandova od kojih su mnogi integrirani transparentno kroz film.

Protagonisti filma “Kust um Bareč - Živim u Barakama ” nemaju puno novaca i nemaju posao. Žive u Hrvatskoj i stanuju u romskom getu poznatom po nazivu Barake. Oni su dvojica prijatelja koji žive glazbu i imaju san. Tekstovi njihovih pjesama nisu rezultat socijalne osviještenosti već duboke unutarnje tuge i potrebe za boljim životom.

Mladi muškarci s Balkana odlaze u Austriju sa studentskim vizama. Umjesto da se vrate kući gdje ih čeka neizvjesna budućnost tranzicijskih zemalja, plaćaju 7000 do 12.000 eura za austrijske ’supruge’, nadajući se da će tako dobiti državljanstvo. Radi se o okosnici filma “Plati i ženi”.

Možete li zamisliti svoj život daleko od konzumerističke “civilizacije” u kojoj živimo? Ako vas zanima koji su problemi života u takvom okruženju, a i kako funkcioniraju ljudi koji su se odlučili povući iz nje u samoizolaciju, pogledajte “Na početku bijaše svjetlo”.

Filmski tjedan će se održati 24., 26., 27. i 28. ožujka u prostorijama KINO FORUMA (studentski dom Stjepan Radić) prema sljedećem rasporedu:

PONEDJELJAK
24.03.2014. u 18:00 Kruh naš svagdašnji

SRIJEDA
26.03.2014. u 20:00 Najveći film ikad prodan

ČETVRTAK
27.03.2014. u 20:00 Kust um Bareč - Živim u Barakama
u 20:45 Plati i ženi

PETAK
28.03.2014. u 20:00 Na početku bijaše svjetlo

Ulaz je slobodan za sve ljubitelje kvalitetnih filmova.
Međutim, ove godine Filmski tjedan ima i humanitarni karakter. Udruga Alimenta sudjeluje u akciji "VAL DOBROTE" u sklopu koje se prikuplja pomoć za poplavom ugrožena područja Sisačko-moslavačke županije. Akciju pokreće građanska inicijativa KRUH ZA POSLIJE - PORTAL DOBROTE.

Stoga pozivamo sve posjetitelje Filmskog tjedna, a i ostale voljne pomoći da nam se pridruže u prikupljanju nekvarljivih prehrambenih namirnica kao što su: konzerve, suhomesnati proizvodi, tjestenina, šećer, ulje, brašno (uz napomenu da rok trajanja proizvoda bude iznad mjesec dana).

Svaka pomoć, pa i ona koja vam se čini jako mala, za ove ljude je velika.

Više informacija saznajte na našem Facebook događaju.

FOTO: ALIMENTA