LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
natjecanje u programiranju algoritma

AlgoTrade hackathon se vraća u internacionalnom izdanju!

Ovako se možete prijaviti na jedno od najvećih studentskih natjecanja programerskog tipa u Hrvatskoj i osvojiti vrijedne nagrade!

Ovako se možete prijaviti na jedno od najvećih studentskih natjecanja programerskog tipa u Hrvatskoj i osvojiti vrijedne nagrade!

X.FER i Financijski klub, dvije vodeće studentske udruge u području tehnologije i financija,  već druge godine organiziraju AlgoTrade hackathon, natjecanje u programiranju algoritma za trgovanje. Ovogodišnji je AlgoTrade natjecanje na internacionalnoj razini te jedan od najvećih studentskih natjecanja programerskog tipa u Hrvatskoj.
 


VEZANO: FER ostvario izuzetan uspjeh na prestižnom međunarodnom natjecanju u robotici!


 

 

Zadatak vašeg tima



AlgoTrade hackathon traje oko 24 sata, a timovi trebaju programirati računalni algoritam za optimizaciju i trgovanje energijom. Timovi će u više navrata pokrenuti svoje algoritme koji će se boriti na tržištu, a pobjednik će biti tim s najvećom stopom profitabilnosti. Glavni kriterij za određivanje pobjednika je brzo i precizno donošenje investicijskih odluka i povećanje profitabilnosti portfelja.  

FOTO: Algo trade hackathon
    

Prilika za osvajanjem vrijednih nagrada!

 

Osim prestiža i titule najboljih mladih programera u području financija i tehnologije, sudionici hackathona također će imati priliku osvojiti vrijedne nagrade koje su osigurali vrijedni sponzori. AlgoTrade hackathon sponzoriraju AVL-AST, E.ON Hrvatska, Croatia osiguranje, Fortenova grupa DataLab, Končar grupa, PBZ, Ericsson Nikola Tesla i INA. Studenti koji osvoje prvo mjesto bit će nagrađeni s 5000€, drugo mjesto s 3000€, a treće mjesto s 2000€.

FOTO: Algo Trade Hackathon
 

Ove godine će čak 100 najambicioznijih studenata imati priliku pokazati svoje vještine i testirati znanja na AlgoTrade hackathonu. Na natjecanju će sudjelovati 60 studenata iz Zagreba te 40 stranih studenata i hrvatskih studenata izvan Zagreba, pri čemu će svi studenti sačinjavati timove od četvero ljudi. Svim studentima izvan Zagreba osiguran je smještaj u hotelu Zonar Zagreb, koji uključuje ekskluzivan boravak od dva noćenja s doručkom, ručkom i večerom tijekom natjecanja. Zagrebački studenti imat će pristup samo doručku, bez noćenja.
 

AlgoTrade hackathon održavat će se od 12. do 14. travnja u hotelu Zonar Zagreb koji pripada Maistra City Vibes brendu hotela. Otvorenje će biti 8. travnja te će od 8. do 12. travnja biti organizirano nekoliko radionica i predavanja na FER-u, koja su otvorena za sve s ciljem stjecanja financijskih i programerskih znanja i vještina te koja će održati renomirani ekonomisti i stručnjaci iz industrije.
 

Prijave su otvorene te možete prijaviti svoj tim i saznati više informacija na web stranici AlgoTrade-a.

Također, možete se povezati s organizatorima i drugim natjecateljima na Discord serveru AlgoTrade-a.

FOTO: ALGO TRADE HACKATHON