LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijski klub

Nova epizoda podcasta „Shegrt”: dobrih ekonomista nema dovoljno, oni se uvijek traže

Iako na početku neodlučan oko odabira fakulteta, kao i većina mladih danas, Filip je tražio nešto što pruža širu sliku te je pravi odabir bila Poslovna ekonomija na EFZG-u.

Iako na početku neodlučan oko odabira fakulteta, kao i većina mladih danas, Filip je tražio nešto što pruža širu sliku te je pravi odabir bila Poslovna ekonomija na EFZG-u.

Podcast Shegrt, novi projekt studentske udruge Financijski klub Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, donosi inspirativne razgovore s bivšim članovima udruge. Cilj podcasta je približiti gledateljima ulazak na tržište rada te pružiti uvid u rad u raznim područjima ekonomije – od javnog i korporativnog sektora do poduzetništva.

Podcast nastoji ohrabriti i motivirati studente na obogaćenje studiranja uključivanjem u studentske udruge, potiče ulaganje u dodatno obrazovanje te ilustrira ulazak na tržište rada i snalaženje u novoj, radnoj okolini. Stavovi članova odražavaju njihov osobni put te nikako nisu isključivi i jedini način na koji bi se trebalo pristupiti studiranju, dodatnim aktivnostima i radu, već gledatelj treba uzeti ono najbolje za sebe.

U novoj epizodi podcasta Shegrt ugoštena je mlada i ambiciozna osoba, alumnij Financijskog kluba, trenutni student na doktorskom studiju te asistent na Katedri za financije na EFZG-u – Filip Badovinac. Filip je ispričao kako je fakultet ispunio njegova očekivanja, dao savjete budućim studentima te podijelio iskustva iz Financijskog kluba, ali i najavio dugoočekivane projekte fakulteta.

„Podcast Shegrt”: „Ja ću ovaj posao raditi ovdje ili negdje drugdje!”



Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu može se pohvaliti s brojnim akreditacijama i priznanjima, a to da na fakultetu studenti stječu mnoga znanja dokazuju brojni primjeri bivših studenata, danas uspješnih ljudi u poslovnom svijetu koji su svakodnevna inspiracija mladima. Filip je pokušao razbiti stigmu oko prevelikog broja ekonomista na tržištu rada te naveo kako se danas dobri ekonomisti sve više traže.
 

„Danas je biti student ekonomije jedno lijepo razdoblje jer postoji toliko stvari koje ti EFZG pruža, a rijetko gdje ćeš naći takve prilike.” – poručio je Filip.


Podcast Shegrt: „Kako mi je studentska praksa otvorila vrata prvog posla”


Iako na početku neodlučan oko odabira fakulteta, kao i većina mladih danas, Filip je tražio nešto što pruža širu sliku te je pravi odabir bila Poslovna ekonomija na EFZG-u. Nakon upisa na fakultet, jedini logični slijed bilo je upisivanje smjera Menadžment (zbog obiteljske poveznice), no druga godina studiranja i zanimljiv kolegij Javne financije promijenile su Filipove dotadašnje želje te je nastavio stopama financija. Otkrio je i koliko se priprema za predavanja koja drži te ispričao kako uvijek ima joker zovi temu za nastavu

U ovoj epizodi, Filip dijeli svoja iskustva od srednjoškolskih dana do akademske karijere, kako je postao potpredsjednik kluba i zašto je članstvo u Financijskom klubu bilo ključno za njegov uspjeh. Važno je aktivno sudjelovati i preuzimati inicijativu, jer samo tako možete ostvariti svoje ciljeve i unaprijediti svoje vještine. 

AlgoTrade hackathon se vraća u internacionalnom izdanju!


Cijelu epizodu podcasta možete pogledati na YouTube kanalu Promocija znanosti. Više informacija o programu i sudionicima potražite na službenoj web-stranici Financijskog kluba te na njihovom Instagram profilu.
IZVOR: FINANCIJSKI KLUB, PR
FOTO: FINANCIJSKI KLUB