LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Udruga Liberato

Ako ste osoba s invaliditetom i tražite pravi fakultet za sebe, onda ovaj vodič ima sve informacije koje vam trebaju

Vodič pruža obilje ključnih informacija o razlozima za odabir pojedinog fakulteta, naglašavajući kako visoko obrazovanje nije samo put do karijere nego i prilika za osobni i profesionalni razvoj.

Vodič pruža obilje ključnih informacija o razlozima za odabir pojedinog fakulteta, naglašavajući kako visoko obrazovanje nije samo put do karijere nego i prilika za osobni i profesionalni razvoj.

Život studenta prepun je izazova, a za studente s invaliditetom ti izazovi mogu biti još veći. Kako bi im pružili maksimalnu podršku i omogućili uspješno savladavanje svih prepreka u visokom obrazovanju, udruga Liberato, u suradnji sa Sveučilištem u Splitu, Gradom Splitom, Splitsko-dalmatinskom županijom i Hrvatskim studentskim zborom, predstavila je novu verziju vodiča za studente s invaliditetom. Nova verzija vodiča obuhvaća i Sveučilište u Puli te sadrži ažurirane i točne informacije.

Taj vodič nastao je uz značajnu podršku Sveučilišta u Splitu, posebno Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu, Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije. Njihova financijska potpora, savjeti i kontinuirana podrška bili su ključni za uspješnu realizaciju tog projekta, osiguravajući visoku kvalitetu i korisnost vodiča, pohvalili su suradnju iz udruge Liberato.

Inspirativna priča: Erasmus+ mobilnost za studente s invaliditetom



Vodič pruža obilje ključnih informacija o razlozima za odabir pojedinog fakulteta, naglašavajući kako visoko obrazovanje nije samo put do karijere nego i prilika za osobni i profesionalni razvoj. Posebna pažnja posvećena je pravima i podršci dostupnoj studentima s invaliditetom, jer je ta podrška ključna za njihov uspješan studij.

U Rijeci grupni susret podrške za studente s invaliditetom


Ako tražite pravi fakultet za sebe, vodič nudi sveobuhvatne informacije o različitim oblicima podrške koje pojedini fakulteti pružaju osobama s invaliditetom, kao i o akademskim programima i studentskim organizacijama. Pravi odabir fakulteta može značajno obogatiti vaše obrazovno iskustvo i pomoći vam u gradnji uspješne budućnosti.

Taj vodič nije samo priručnik nego i alat za osnaživanje studenata s invaliditetom. Cilj je osigurati da svaki student ima pristup informacijama potrebnima za postizanje akademskog uspjeha. Suradnja i podrška lokalnih zajednica i obrazovnih institucija mogu stvoriti inkluzivno i poticajno okruženje za sve studente.

Dodijeljene stipendije Grada Zagreba učenicima i studentima s invaliditetom



Vodič je dostupan na sljedećoj poveznici.

IZVOR: UDRUGA LIBERATO
FOTO: CANVA PRO / ELNUR, ILUSTRACIJA