LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt udruge Zamisli i obrazovnih institucija

39 naslova prilagođeno za slijepe i slabovidne studente

– Sudjelovanje u projektu rasteretilo me je traženja i skeniranja literature koja mi nije dostupna. – istaknuo je student FOI-ja.

– Sudjelovanje u projektu rasteretilo me je traženja i skeniranja literature koja mi nije dostupna. – istaknuo je student FOI-ja.

Udruga Zamisli s partnerima – Fakultetom organizacije i informatike, Sveučilištem u Rijeci, Fakultetom političkih znanosti, Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i Zdravstvenim veleučilištem Zagreb – privodi kraju projekt Prilagodba literature za slijepe i slabovidne studente VII, koji financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

– Cilj je projekta studentima s oštećenjem vida pružiti priliku za ravnopravno studiranje, odnosno pružiti im pristup cjelokupnoj literaturi koja im je potrebna tijekom studija. – pojašnjavaju iz udruge Zamisli.

Navode da je kroz projekt prilagođeno 39 naslova literature za 9 slijepih i slabovidnih studenata

Jurica Pejaković, student ZVU-a, otkriva koliko mu to znači:

– Imao sam puno više vremena za sebe jer nisam morao previše umarati oči za učenje, što za jednu visoko slabovidnu osobu puno znači.

Augustin Luketić, student FOI-ja, kaže:

– Sudjelovanje u projektu rasteretilo me je traženja i skeniranja literature koja mi nije dostupna. Literatura mi je prilagođena prema mojim potrebama i stigla je u neočekivano brzom roku, što mi je jako bitno za uspješno studiranje. 

Danijela Vidas, studentica EFZG-a, zaključuje: 

– Imam više vremena za druženje, slobodne aktivnosti, odrađivanje nekih drugih stvari koje svakodnevno moram obavljati. Jednostavno, uz ovaj mi je projekt studentski život bezbrižniji i jednostavniji. 

FOTO: PIXABAY