LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski sport

UniSport HR: u Zagrebu proglašeni studentski državni prvaci u šest sportova

Završeno je UniSport HR državno prvenstvo u šest sportova. Studentice i studenti iz cijele Hrvatske snage su odmjeravali 25. i 26. lipnja u Zagrebu, a mi vam donosimo rezultate.

Završeno je UniSport HR državno prvenstvo u šest sportova. Studentice i studenti iz cijele Hrvatske snage su odmjeravali 25. i 26. lipnja u Zagrebu, a mi vam donosimo rezultate.

Završilo je dvodnevno UniSport HR državno sveučilišno prvenstvo u šest sportova održano 25. i 26. lipnja u Zagrebu. Sveučilišne su sportašice i sportaši snage odmjeravali u badmintonu, šahu, stolnom tenisu, košarci 3 x 3, tenisu i odbojci na pijesku.

Prvenstvo u šahu održano je 25. lipnja u prostorijama Hotela I. Nastupili su šahisti i šahistice riječkog i zagrebačkog sveučilišta te Tehničkog veleučilišta u Zagrebu. U obje su konkurencije pobijedili predstavnici Sveučilišta u Rijeci. Srebro je pripalo Sveučilištu u Zagrebu, a bronca predstavnicima TVZ-a.

Istog su se dana snage odmjeravale u badmintonu. U paviljonu 25 Zagrebačkog velesajma za titulu državnih prvaka borili su se studenti Sveučilišta u Zagrebu, koji su osvojili zlato, TVZ-ovci su zauzeli drugo mjesto, dok je treće pripalo studentima Sveučilišta u Dubrovniku. U ženskoj su konkurenciji na državni vrh dospjele studentice Sveučilišta u Zagrebu, ali ne natjecanjem, već automatski jer su kolegice sa zadarskog i splitskog sveučilišta odustale zbog epidemiološke situacije.

Teniska su se natjecanja održavala oba dana natjecanja na teniskim terenima MladostŠest je sveučilišta i veleučilišta imalo predstavnike u muškoj konkurenciji, a tri u ženskoj. Zlatni su u obje konkurencije bili predstavnici Sveučilišta u Zagrebu. Sveučilištu u Osijeku pripalo je srebro u ženskoj konkurenciji i bronca u muškoj. Studenti TVZ-a osvojili su drugo mjesto, a studentice Sveučilišta u Splitu treće.

Natjecanja iz stolnog tenisa održana su 26. lipnja u paviljonu 6 Zagrebačkog velesajma. Zlatnim su se medaljama i u muškoj i u ženskoj konkurenciji okitili stolnotenisači Sveučilišta u Zagrebu. Srebrne su bile studentice Sveučilišta Sjever, a isto mjesto u muškoj konkurenciji zauzela je ekipa Sveučilišta u Splitu, dok je bronca pripala Tehničkom Veleučilištu u Zagrebu.

Odbojka na pijesku igrala se oba dana na Jarunu. Ponovo su i u muškoj i u ženskoj konkurenciji slavili studenti i studentice zagrebačkog sveučilišta. Dvama su se odličjima okitili predstavnici Sveučilišta u Splitu. Naime, studentima je pripalo srebro, a studenticama bronca. Srebro su u ženskoj konkurenciji osvojile studentice riječkog sveučilišta, a bronca u muškoj studenima osječkog sveučilišta.

Na Jarunu se dva dana igrala košarka 3 x 3. Prvakinjama su proglašene studentice Sveučilišta u Zagrebu, dok su na drugom mjestu njihove kolegice sa splitskog sveučilišta. U muškoj su pak konkurenciji studenti Sveučilišta u Splitu izborili prvo mjesto, slijede predstavnici Sveučilišta u Dubrovniku dok je zagrebačko sveučilište treće.

Čestitamo svim ekipama na sudjelovanju i postignutim rezultatima, a za sve detalje o natjecanjima upućujemo vas na mrežne stranice Hrvatskog akademskog sportskog saveza.

FOTO: UNISPORT HR / FACEBOOK