LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sportska natjecanja

UniSport HR: kreću nacionalna sveučilišna prvenstva

Natjecanja u osam sportova u Zagrebu, Osijeku i Splitu, u okviru UniSporta HR, počinju nogometnim utakmicama 18. i 19. lipnja.

Natjecanja u osam sportova u Zagrebu, Osijeku i Splitu, u okviru UniSporta HR, počinju nogometnim utakmicama 18. i 19. lipnja.

Sukladno uspostavi povoljnije epidemiološke situacije, ponovno su se počele odvijati sportske aktivnosti te tako i UniSport HR organizira nacionalna sveučilišna prvenstva. U naredna dva lipanjska tjedna održat će se natjecanja u osam sportova u Zagrebu, Osijeku i Splitu. 

Sportska natjecanja započet će nogometnim utakmicama između hrvatskih sveučilišta i veleučilišta. Završnica u ovom sportu održat će se u Splitu od 18. do 19. lipnja. Svoj će prošlogodišnji naslov prvaka tada braniti domaća ekipa – ekipa Sveučilišta u Splitu, a igrat će i reprezentativci Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru, Tehničkog veleučilišta u Zagrebu te VERN'-a. U ženskoj kategoriji za titulu nacionalnih prvakinja borit će se ekipe Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Splitu, Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru i Sveučilišta Sjever. 

Vezano: Od sutra pod određenim uvjetima moguć odlazak na sportska natjecanja!


Potom će se igrati mali nogomet, a prije UniSport Finalsa odigrat će posljednja dva neodigrana kola UniSport HR Futsal lige. Utakmice su zakazane za 23. lipnja, a održat će se paralelno u Zagrebu, odnosno u Sportskoj dvorani Martinovka, gdje će nastupiti predstavnici zagrebačkog sveučilišta, splitskog, vukovarskog, Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta, te u Osijeku, odnosno u Sportskoj dvorani Jug, gdje će se natjecati zadarsko sveučilište, dubrovačko, osječko i Bernays.

Studenti će se u preostalih šest sportova nadmetati u Zagrebu 25. i 26. lipnja. Riječ je o košarci 3 x 3, odbojci na pijesku, tenisu, stolnom tenisu, badmintonu i šahu
FOTO: PIXABAY