LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
1 300 studenata sportaša

UniSport Finals 2024: Spektakl studentskog sporta u Poreču!

Samo tjedna dana dijeli nas od najiščekivanijeg događaja u kalendaru Hrvatskog akademskog sportskog saveza. Kruna sveučilišnog sporta popularnog naziva Unisport Finals, odigrati će se od 30. svibnja do 2. lipnja u istarskom biseru Poreču.

Samo tjedna dana dijeli nas od najiščekivanijeg događaja u kalendaru Hrvatskog akademskog sportskog saveza. Kruna sveučilišnog sporta popularnog naziva Unisport Finals, odigrati će se od 30. svibnja do 2. lipnja u istarskom biseru Poreču.

Sve veći i brojniji iz godine u godinu, UniSport Finals 2024 preplaviti će porečku obalu s 1 500 sudionika, od čega 1 300 studenata sportaša, gotovo 100 volontera, 150 akademika okupljenih oko konferencije 4 Healthy academic society i projekta Discover U te ostalih uvaženih gostiju.

Predstavljajući boje svojih sveučilišta i veleučilišta, studenti će snage odmjeriti u 12 sportova – rukometu, košarci, odbojci, futsalu, nogometu, tenisu, stolnom tenisu, badmintonu, košarci 3x3, odbojci na pijesku, šahu i e-sportu. Program tradicionalno započinje svečanom ceremonijom otvaranja, rezerviranom za četvrtak 30. svibnja na predivnom ambijentu bazena hotela Delfin. U petak 31. svibnja očekuju nas polufinalni susreti, dok ćemo u subotu pratiti finalne susrete te podjelu odličja.


Zagrebački tenisači završili nastup na Europskim sveučilišnim igrama odličnim četvrtim mjestom


Do prestižnih titula nacionalnih prvaka pokušat će doći rekordnih 19 visokih učilišta, redom Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Zadru, Sveučilište Sjever, Tehničko veleučilište u Zagrebu, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Slavonskom Brodu, Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru, Veleučilište Ivanić-Grad, Veleučilište u Karlovcu, Sveučilište u Dubrovniku, Veleučilište Edward Bernays, Zdravstveno veleučilište u Zagrebu, Sveučilište VERN, Hrvatsko Katoličko Sveučilište, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Međimursko veleučilište u Čakovcu i Veleučilište u Rijeci, odnosno čak 157 ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Posebno uzbudljivo bit će na futsal parketima, kao i košarci, odbojci i rukometu – sportovima koji okupljaju ponajbolje pojedince hrvatskih prvoligaških klubova i reprezentativnih selekcija. Koliko je kvalitetan sportski segment na Finalsima govori podatak da se među momčadima nalaze i aktualni futsal doprvaci i brončani s EUSA Europskog futsal prvenstva u Splitu, brončane rukometašice te srebrne stolnotenisačice Sveučilišta u Zagrebu te brojni drugi.

Nogometaši Sveučilišta u Splitu osvojili šesto mjesto na europskom sveučilišnom turniru


Osim sporta, UniSport Finals 2024 obogaćen je drugim izdanjem konferencije 4 Healthy academic society, EU projektom Discover U, radionicama na temu projekta UniSport Health, kao i završetkom volonterske i leadership akademije UniSport ViLA, gdje će volonteri nakon dvomjesečnih edukacija steći svoja prva iskustva u praksi.

Organizator Unisport Finalsa i nositelj čitavog Unisport sustava je Hrvatski akademski sportski savez, a Finalsi predstavljaju kulminaciju natjecanja koja su se odvijala tijekom cijele godine, a na kojima su mjesto rezervirali samo oni najbolji. Da je Poreč doista idealna lokacija za ovu manifestaciju, dokazuje činjenica da se sportaši visokih učilišta u Hrvatskoj na istu lokaciju vraćaju već nekoliko puta, a sve pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta te podrškom Grada Poreča.

Završnica UniSport Finalsa uz značajne „health” događaje


Za sve one koji nisu u mogućnosti biti na studentskom spektaklu u Poreču, Hrvatski akademski sportski savez omogućio je prijenose nekih utakmica uživo – na YouTube kanalu UniSport TV, dok će finale muškog futsala biti u prijenosu uživo na SportskojTV. Rezultate možete pratiti u stvarnom vremenu na aplikaciji Unisport Digital, a za sve zanimljive trenutke iza kulisa s mjesta zbivanja zadužen je Instagram profil UnisportHR.

IZVOR: HRVATSKI AKADEMSKI SPORTSKI SAVEZ
FOTO: HRVATSKI AKADEMSKI SPORTSKI SAVEZ, UNISPORT FINALS 2024