LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Veliko priznanje

Sveučilište u Mostaru odalo počast Zlatku Daliću: sveučilišna sportska dvorana nosit će njegovo ime!

Zlatko Dalić Senatu Sveučilišta u Mostaru uputio je i pismo zahvale.

Zlatko Dalić Senatu Sveučilišta u Mostaru uputio je i pismo zahvale.

Sveučilišna sportska dvorana u Kampusu Rodoč nosit će naziv po proslavljenom izborniku hrvatske reprezentacije Zlatku Daliću odlučeno je na sjednici Senata Sveučilišta u Mostaru.

Zlatko Dalić, rođeni Livnjak, prvi je hrvatski izbornik koji je odveo hrvatsku nogometnu reprezentaciju na tri velika natjecanja. Upravo pod njegovim vodstvom hrvatska reprezentacija ostvarila je najbolji uspjeh u povijesti hrvatskog nogometa osvojivši drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Nakon što je Senat Sveučilišta usvojio tu odluku, Zlatko Dalić uputio im je pismo zahvale, koje u cijelosti prenosimo sa stranice Sveučilišta u Mostaru

– Poštovani članovi Senata Sveučilišta u Mostaru, s velikim ponosom primio sam na znanje vijest kako je Senat Sveučilišta u Mostaru donio odluku da sportska dvorana u sveučilišnom kampusu Rodoč u Mostaru nosi moje ime. U ime obitelji i svoje osobno, od srca zahvaljujem na ukazanoj časti svim članovima Senata – rektoru, prorektorima, dekanima fakulteta i akademije te predstavnicima studenata. Rijetka je privilegija za života dobiti ovakvo priznanje, i osjećam zaista veliku poniznost i zahvalnost što se moj rad na takav način prepoznao. Nakon nezaboravnog uspjeha u Rusiji, imao sam sreću dobiti različita priznanja i nagrade, ali ova odluka zasigurno ima posebno mjesto u mom srcu iz više razloga. Prvo, ponosan sam što se radi upravo o mostarskom sveučilištu jer znam koliko je vaš rad značajan za sadašnjost i budućnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, prvenstveno mladih. Drugo, sportska dvorana je, poput nogometnog travnjaka, za mene simbol zdravog života, mjesto sporta, radosti, natjecanja i mladenačke energije. Kao osobi iz sporta, nema ljepšeg mjesta koje bi moglo nositi moje ime. Vaša odluka jasno pokazuje koliki je bio značaj našeg uspjeha u Rusiji za hrvatski narod. Ponosan sam što sam kao izbornik mogao tome pridonijeti. Uvijek govorim da za mene nema veće časti od uloge hrvatskog izbornika te me priznanje poput ovoga samo dodatno motivira da nastavimo istim putem dalje - da pobjedama i zajedništvom spajamo i uveseljavamo hrvatski narod diljem svijeta. Još jednom, od srca hvala na ukazanoj časti. Mostarskom sveučilištu želim puno uspjeha u daljnjem radu, koji je od ključne važnosti za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini – stoji u pismu zahvale izbornika Zlatka Dalića.

FOTO: PIXABAY