LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodno natjecanje studenata elektrotehnike

Studenti FER-a osvojili drugo mjesto na Elektrijadi 2016.

Ovogodišnja Elektrijada je završena. Studenti zagrebačkog FER-a osvojili su drugo mjesto u natjecanju u znanju, a u sportu su dominantni kao i prethodnih godina.

Ovogodišnja Elektrijada je završena. Studenti zagrebačkog FER-a osvojili su drugo mjesto u natjecanju u znanju, a u sportu su dominantni kao i prethodnih godina.

Od 12. do 17. svibnja 2016. godine, studenti i djelatnici FER-a sudjelovali su na međunarodnom studentskom natjecanju Elektrijada 2016. koje je održano u Riminiju, u Italiji. U konkurenciji više od 1800 studenata s dvadeset elektrotehničkih fakulteta iz regije, ovaj zagrebački fakultet osvojio je drugo mjesto. U ukupnom poretku nalazi se iza ETF Beograda s 29 bodova zaostaka, te ispred ETF Sarajeva. Osvojeno mjesto je veliki uspjeh budućih inženjera i aktivnih sportaša.

Na natjecanju u znanju na jednakoj su poziciji sa 64 boda iza prvoplasiranog beogradskog tima. No, u sportu je FER dominantan kao i proteklih godina s osvojenim prvim mjestom. Zlato su zaslužili u nogometu, rukometu, stolnom tenisu, veslanju i krosu, srebro u odbojci i broncu u košarci. Ženski dio predstavnika ovog fakulteta osvojio je zlato u veslanju, a srebro u krosu i stolnom tenisu. Drugi u sportu bio je ETF Beograd, a treći FTN Novi Sad.

Cilj Elektrijade jest, prije svega, potaknuti druženje među studentima, natjecanjima u znanju istaknuti najbolje buduće inženjere te sportskim natjecanjima popularizirati sveučilišni sport. Ove godine na Elektrijadi sudjelovalo je 20 fakulteta među kojima ih je 7 bilo iz Hrvatske (FESB Split, FOI Varaždin, ETF Osijek, RITEH Rijeka, Algebra Zagreb, TVZ Zagreb i FER Zagreb) te 13 iz regije (ETF Beograd, ETF Sarajevo, FTN Novi Sad, ELFAK Niš, ETF Banja Luka, FTN Čačak, ETF Istočno Sarajevo, FEIT Skopje, FET Tuzla, ICT Beograd, RAF Beograd, FPN Beograd, FIN Kragujevac).

Uprava zagrebačkog FER-a od početka je pružala financijsku, organizacijsku i moralnu potporu svojim studentima i zaposlenicima  profesorima i asistentima koji pripremaju natjecatelje tijekom godine, sudjeluju na natjecanju, druže se sa studentima i povezuju sa zaposlenicima drugih fakulteta. Kvalitetu natjecanja prepoznaje sve više tvrtki iz poslovnog svijeta. Višegodišnji partner je tvrtka Končar koja svojim doprinosom potiče razvoj i napredak mladih inženjera. Studenti su, osim u natjecanjima, imali priliku sudjelovati i u dodatnim sadržajima: kvizu općeg znanja i plesnoj radionici.

FOTO: WIKIPEDIA