LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodna veslačka regata Sv. Duje

Splitski dišpet presudio u veslačkoj utrci legendi

– Iznimno mi je drago bilo vidjeti Splićane koji su unatoč kiši došli promatrati tradicionalnu regatu u čast svetog Duje te čvrsto vjerujem kako je ovaj jubilej samo jedan dio u stvaranju još većega jubileja. – rekao je Luka Grubor.

– Iznimno mi je drago bilo vidjeti Splićane koji su unatoč kiši došli promatrati tradicionalnu regatu u čast svetog Duje te čvrsto vjerujem kako je ovaj jubilej samo jedan dio u stvaranju još većega jubileja. – rekao je Luka Grubor.

Utrkom legendi, koja se održala u nedjelju 1. svibnja u 12 sati u splitskoj luci, završen je program jubilarne, 15. Međunarodne veslačke regate Sveti Duje. Dvama uzastopnim pobjedama izvoljevanim na regatnoj stazi duljine 220 metara, od gata Sv. Nikole do Matejuške, legende Splta slavile su nad ekipama legendi Oxforda i Cambridgea.

Unatoč lošem i kišovitom vremenu, koje je bliže engleskim posadama, splitski dišpet proradio je u obje utrke i doveo domaću ekipu do prvog zlata nakon 2012. godine Drugo mjesto zauzeli su predstavnici Cambridgea, dok su na posljednjem mjestu završili prošlogodišnji apsolutni pobjednici – legende Oxforda.

 Dali smo sve od sebe, ali ove godine splitska posada imala je više sreće i uspjela prevagnuti i odnijeti pobjedu. Iznimno mi je drago bilo vidjeti Splićane koji su unatoč kiši došli promatrati tradicionalnu regatu u čast svetoga Duje te čvrsto vjerujem kako je ovaj jubilej samo jedan dio u stvaranju još većeg jubileja. izjavio je Luka Grubor, zlatni olimpijac iz Sydneyja te jedna od najvećih legendi Oxforda.

Split je nastupio u sastavu: Nikša Skelin, Denis Boban, Zvonimir Batinić, Jure Mrduljaš, Igor Boraska, Nenad Tvrdić, Mario Kujundžić, Josip Rejić. Za Cambridge su veslali: Ben Smith, Alex McGarel Groves, Christopher Lenevefoster, Geoff Roth, Nicholas Edelman, James Thomas, David Nelson, Daniel Barry uz kormilarku Katie Klaugnes. Sveučilište Oxford predstavljali su: Luka Grubor, Allistair Heathcote, Nicholas Heathcote, Jan Herzog, Jonathan Mathews, David Livingstone, Toby Garbett, Leo Carrington te kormilar Will Hakeen.

FOTO: ESI
 
Zaključak je ovog veslačkog vikenda, u kojem su gosti iz Engleske prvi put ostali bez ijedne zlatne medalje, što sve više potvrđuje kvalitetu Regate Sv. Duje, koja iz godine u godinu raste. Podsjetimo, na regatnoj stazi u Spinutu, u muškoj konkurenciji slavilo je Sveučilište Aachen ispred drugoplasiranog Cambridgea te trećeplasiranog Sveučilišta Pavia. U ženskoj konkurenciji, zlato je također otišlo njemačkim predstavnicama – slavila je posada Sveučilišta Hamburg, dok je drugo mjesto također pripalo Cambridgeu, a treće ekipi Sveučilišta u Zagrebu.
FOTO: ESI